Blog Başlık

  • Ağustos 04, 2022

    Aile Dizimi; Ünlü Alman Psikoterapist Bert Hellinger’ın geliştirdiği ve ortaya attığı bir teoridir. İnsanın içsel dünyasının, aile sistemi içerisinde mana kazanmasına odaklanan terapi sürecine verilen addır

    Aile dizimi, aile dizimi grup çalışması,aile dizimi bireysel çalışma,aile dizimi uygulayan yerler,aile dizimi fiyatları,aile dizimi uygulama ücretleri
  • Temmuz 14, 2022

    Afazi (genellikle sol) beyin yarıküredeki felç, inme, beyin travması ve kafa çarpmalı kazalar sonucu oluşan hasarlardan sonra meydana gelir. Beyin hasarının diğer nedenleri arasında beyin tümörleri, beyin enfeksiyonları ve beyni etkileyen diğer durumlar yer almaktadır.

    Afazi, Afazi , Nedir, Tedavi Yöntemleri,
  • Temmuz 14, 2022

    Ses bilgisi, dilin seslerinin oluşumunu, boğumlanmalarını, sınıflandırılmasını, kelimelerdeki sıralanışlarını, ses değişimlerini, hece yapısını ve tonlamayı inceleyen bilgi dalıdır. Konuşma seslerinin nasıl üretildiğini inceleyen Söyleyiş Ses Bilgisi, seslerin insan beyninde nasıl algılandığını inceleyen Dinleyiş Ses Bilgisi ve sesin havadaki durumunu inceleyen Akustik Ses Bilgisi olarak üçe ayrılır.

    Ses bilgisi, dilin seslerinin oluşumunu, boğumlanmalarını, sınıflandırılmasını, kelimelerdeki sıralanışlarını, ses değişimlerini, hece yapısını ve tonlamayı inceleyen bilgi dalıdır. Konuşma seslerinin nasıl üretildiğini inceleyen Söyleyiş Ses Bilgisi, seslerin insan beyninde nasıl algılandığını inceleyen Dinleyiş Ses Bilgisi ve sesin havadaki durumunu inceleyen Akustik Ses Bilgisi olarak üçe ayrılır.
  • Haziran 28, 2022

    Enneagram Modeli’ne göre her insan, belirli bir algısal yönelim ve motivasyonla dünyaya gelir. Bir kişinin dünya ile bağlantısı ve ilişkisi de bu algısal yönelim ve motivasyonu içeren mizaç temelinde başlar,huy / mizaç; doğuştan gelen, yaşam boyu değişmeyen, bir bireyi diğerinden ayıran ayırıcı özellikler bütünüdür (Yılmaz, 2010, Yılmaz ve ark., 2014a; 2014b). Bir araya gelmesi bir mizaç tipini ifade eden bu özellikler, hem olumlu potansiyel hem de olumsuzluğa açık bazı riskli özelliklerden oluşur.

    ennegram,model,
  • Nisan 12, 2022 Röportaj

    Bugünkü röportaj konumuzda  hocamızla “ Aile danışmanı nasıl olunur?” konusunu konuşacağız. Aile danışmanı nasıl olunur? Aile danışmanı olmak için ne gereklidir? Herkes aile danışmanı olabilir mi? konular neredeyse herkesin kafasını karıştıran konulardır. Tüm bu konular üzerinde Çukurova aile danışmanlık merkezinin müdürü ve aile danışmanı olanhocamız ile güzel bir görüşme yaptık. Hadi şimdi sizlere görüşmemizde aile danışmanı nasıl olunur? Sorusunun cevabını profesyonel olarak aktarayım.

    Aile danışmanı nasıl olunur?
  • Nisan 11, 2022 Röportaj

     Merhabalar, sizlere aile danışmanlığı üzerine güzel bir röportaj hazırladık. Aile danışmanlığı üzerine 9 yıldır hizmet veren birçok ilde eğiitm ve seminerler veren hocamız ile aile danışmanlığı üzerine tüm merak edilenleri sorduk.

    aile danışmanlığı sertifikası
  • Aile danışmanlığı 2012 yılında resmi gazete de yayınlanarak meslek olarak tanımlanmıştır. Gerçek kişiler ve özel hukuk tüzel kişileri ile kamu kurum ve kuruluşlarınca açılacak aile danışma merkezleri yönetmeliği olarak geçen yönetmeliğe buradan ulaşabilirsiniz. Aile danışmanlığı eğitimini yönetmeliğe göre üniversite onaylı olarak alabilirsiniz. Devlet üniversitesi onaylı aile danışmanlık eğitimini almanızı tavsiye ederiz.  

    Aile Danışmanlığı staj, sertifika
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4.175 sözleşmeli personel alacak. Son Başvuru Tarihi 20 Ocak 2022

    aile sosyal hizmetler bakanlığı, ilan, sözleşmeli personel haberi
  • Türkiye'nin En kapsamlı eğitim platformu www.omurboyuegitim.com sitesinde online eğitime nasıl giriş nasıl yapılır? Online Eğitime giriş yaparak hemen uzmanlık eğitimlerimizi tamamlayabiliriz.

    online eğitim, online eğitime giris, uzmaktan egitim, uzaktan eğitim platformu,
  • Eylül 06, 2021

    Aile danışmanlık merkezi nasıl açılır sorusuna birçok cevap verilebilir. Biz aile danışmanlık merkezini 2012 yılında çıkan ve hala yürürlükte olan “Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri İle Kamu Kurum Ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliği” ne uygun olarak anlatacağız.

    aile danışmanlığı merkezi, aile danışmanlığı merkezi nasıl açılır
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR