Fitoterapi Nedir ?

Fitoterapi Nedir ?

Fitoterapi Nedir ?

Fitoterapi nedir sorusu fitoterapi eğitimi almak isteyen ve bu alanda ilgi besleyen kişilerin cevaplanması gereken ilk sorudur. Peki fitoterapi nedir yunanca bitki ve tedavi kelimelerinin birleşimi ile oluşan ve kelime dağarcığınızı fitoterapi olarak girmiş olan bir terimdir. Fitoterapi, fitoterapi bitkilerin şurup çay veya tablet gibi farmasotik şekiller ile birlikte sağlığı güvence altına almak ve tedavi etmek amacıyla yetkilerin kullanılmasına denilmektedir. Fitoterapi alternatif bir tedavi yöntemi olmadığını belirtmek gerekmektedir ve ilaç ile herhangi bir kıyaslamaya sokulması çok yanlış bir yaklaşım yöntemi olacaktır. Sağlığın korunması ve sağlık problemlerinin tedavi edilmesini amaçlayan bir tamamlayıcı tıp uygulamasıdır. Fitoterapi, fitoterapi rasyonel ve kanıta dayanan bir tedavi biçimidir ve fitoterapi de biyolojik etkilerden hangisinin etken madde veya hangi madde grubunun sorumlu bulunduğunu somut olarak kanıtlanmıştır. Geleneksel olan bitki ile şifacılık dalında farmakolojik çalışmalar ve biyomedikal alanında yapılan araştırmalar ile ayrılmaktadır. Fitoterapi kavramı ise tarihte ilk kez 1913 yılında Doktor Henry Leclerc tarafından kullanılmıştır. Bunun yanı sıra doktor Leclerc tarihte ilk kez 1922 yılında fitoterapi el kitabı isimli bir kitap yayınlamıştı fitoterapi kavramı ingilizceye Erik Frederic William Powell tarafından eklenmiştir. Fakat çok daha sonra kişiler tarafından kabul görmüş ve kullanılmaya başlanmıştır.

 

Online Fitoterapi Eğitimi Nasıl Alınır ?

Fitoterapi eğitimini almak isteyen kişilerin bu eğitimi online olarak almak ister ise online psikoterapi eğitimi nasıl alınır sorusunu yanıtlaması gerekmektedir. Bu soruya yanıt olarak ilk olarak kişilere kendi adları üzerine ön kaydını yaptırmaları gerekmektedir. Ön kayıt sonrasında ise kişilerden ön ödeme alınmaktadır. Ödemenin yapıldığı gün içerisinde kişilere eğitim kursu tarafından katılımcı danışmanı atanmaktadır. Eğitim başvurusu onaylanan kişilere kurum tarafından kullanıcı adı ve şifreleri gönderilmektedir kişiler kullanıcı adı ve şifresiyle beraber kendisine gönderilmiş olan web sitesine giderek ilgili yerleri doldurduktan sonra eğitim almaya başlayabilirler. Bu eğitimle ilgili söylenebilecek bir şey daha var ise eğitimi online veya bir diğer adıyla uzaktan bir şekilde almış olmanız sizin alacağınız sertifika üzerinde herhangi bir etkisi olmamaktadır. Yani aldığınız sertifikanın üzerinde uzaktan eğitim ile alınmış ibaresi gibi bir şey bulunmamaktadır.

 

Fitoterapist Nasıl Olunur ?

Fitoterapist olmak isteyen kişiler psikoterapist nasıl olunur sorusu altında bu alana nasıl gelebileceklerini öğrenmektedirler. Fitoterapist olabilmek için bu alanda eğitim almak gerekmektedir ve bu sayede fitoterapi hakkında donanımlı bir kişi olabilir ve kilo terapist olarak çalışmaya başlayabilirsiniz.

Etiketler: Fitoterapi,edevlette sorgulanabilir sertifika
Eylül 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR