D2 Dikkat Testi Sertifikası

D2 Dikkat Testi Sertifikası

Yaş aralığı en geniş olan dikkat testleri arasında D2 dikkat testi bilinir. 9 yaş ile 60 yaş aralığındaki bireylerin dikkat düzeyini, psikomotor hızını, ve algılama hızını ölçer. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu teşhisinde test sonuçları kullanılır. D2 dikkat testi yapılırken kullanılan test tablosunda figürler ve sayılar yer alır. Bu figürler ve sayılar içerisinde sizden d ile p harfini bulmanız beklenir.

D2 dikkat testi yapabilmeniz için eğitim ve sertifika almalısınız. D2 dikkat testi eğitimi ve sertifikası ile danışmanlarınızın dikkat seviyesini ölçebilirsiniz.   

 

D2 Dikkat Testi Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?

D2 dikkat testi yapılırken ve değerlendirilirken sonuçlar doğru okunmalıdır. D2 dikkat testi değerlendirmesi nasıl yapılır merak ediyorsanız bu yaş aralığına göre değişir. Çocuklarda ve yetişkinlerde psikomotor hızı, dikkat düzeyi ve zihin konsantrasyonu D2 dikkat testi değerlendirmesinde göz önüne alınır.

D2 dikkat testi değerlendirmesi, verilen süre içerisinde dikkatinizi ne kadar toplayıp yönergeye uygun hareket etmenize bağlıdır. Çocuklarda ve yetişkinlerde görev tamamlama hızı değerlendirmenin bir başka konusudur. Seçici dikkat çalışmaları yapılması değerlendirmede bunun da üstünde durulmasını sağlar.  Test puanlarını hesaplamak için iki ayrı puanlama kullanılır.

D2 dikkat testi değerlendirmesi nasıl yapılır öğrenebilmek için D2 dikkat testi eğitimi ve sertifikası yeterli olacaktır. Test sonuçlarının değerlendirilmesinde işe uyum sağlama derecesi ve dikkatini ne kadar sürdüreceği de ortaya çıkar.   

 

D2 Dikkat Testi Materyalleri

D2 dikkat testi materyalleri test sırasında ihtiyaç duyulan nesnelerdir. Psikomotor hızı ve dikkat düzeyi ölçüldüğünden ötürü çoktan seçmeli cevaplar testte yoktur.

D2 dikkat testi materyalleri olarak kullanılanlar;

  • Örnek uygulama formu
  • Asıl uygulama formu
  • Norm tablosu
  • Kırmızı kalem

 

D2 Dikkat Testi Eğitimi ve Sertifikası

D2 dikkat testi eğitimi ve sertifikası alacaksanız Ömür Boyu Eğitim’i seçebilirsiniz. D2 dikkat testi materyalleri, D2 dikkat testi eğitimi ve sertifikası uygun fiyatlı satın alınabilir. D2 dikkat testi eğitimi ve sertifikası üniversite ile birlikte hazırlanan programlar sayesinde kalitelidir. Uluslararası akreditasyonlu sertifika verilmesi testi yurt dışında da uygulayabileceğiniz anlamı taşır.

Etiketler: D2 Dikkat Testi,edevlette sorgulanabilir sertifika
Ekim 11, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR