Uygulamalı Bütüncül Psikoterapi Eğitimi Nedir ?

Uygulamalı Bütüncül Psikoterapi Eğitimi Nedir ?

Uygulamalı Bütüncül Psikoterapi Eğitimi Nedir ?

Uygulamalı bütüncül psikoterapi eğitimi terapistlere Danışan kişilerin durumuna ve bu duruma bağlı olarak hangi psikoterapi tekniğinin uygulanacağını belirleyen ve bu amaç doğrultusunda farklı teknikleri entegre etmeyi amaçlayan bir psikoterapi eğitimidir. Çok esnek bir yapıya sahip olan bu psikoterapi eğitimi modeli evrensel uygulamalar için de uygun bir haldedir ve bu gibi durumların yanı sıra oldukça pratiktir. Bulunmuş olduğumuz son 100 yıl içerisinde birçok psikoterapi ekolü gelişmiştir. Her zaman üst model olduğu düşünülerek insanın daha önce açıklanmamış bir yönüne Çin'de bulunduğu dinamitlerine veya düşünce ve davranışları bazında yönelik bir açıklama ve yaklaşım geliştiren her Ekol insanı kendi yöntem ve sistemi içinde açıklamaya ve tedavi etmeye çalışmıştır. Bu yaklaşım insanları bir yönü ile açıklar iken bütün olarak açıklamakta yetersiz bulunmaktadır. Günümüzde psikoterapi yöntemleri bu sebepten dolayı daha bütüncül bir yaklaşıma yönelmek zorunda kalmıştır. Tek bir teori üstünden ilerlemek bazen anlaşılamaz ve bu sebepten dolayı kendisine gelen danışanına terapistler çok da yararlı olamaz. Bu yüzden bütüncül yaklaşım bu gibi konularda daha iyi bir sonuç vermektedir. Peki bu eğitimi kimler alabilir diye sorarsanız şöyle sıralayabiliriz iki harfli psikolog, psikolojik danışmanlar, Tıp Doktoru, Sosyal Hizmetler uzmanı, aile danışmanları ve psikiyatri hemşireliği adı altında unvana sahip kişiler bu eğitime başvurabilir ve bu eğitim sonucu sertifika alabilirler. Peki bu eğitimi almak isteyen kişilerin hangi soruları yanıtlaması der iseniz iki önemli soru bulunmaktadır. Bu sorular uygulamalı bütüncül psikoterapi eğitimi nereden alınmalı ve en iyi uygulamalı bütüncül psikoterapi eğitimi nereden alınır sorularıdır.

Uygulamalı Bütüncül Psikoterapi Eğitimi Nereden Alınmalı ?

Cevabı eğitiminiz için önem arz eden bir soru olan uygulamalı bütüncül psikoterapi eğitimi nereden alınmalı sorusuna cevap olarak kişi kendi istekleri doğrultusunda cevap vermelidir. Eğer kişi bu alanda kendini üst seviyelere getirmek istiyor ise bu alanda en kaliteli eğitimi veren kurumdan eğitim alması gerekmektedir. Aynı zamanda alacakları sertifikanın üniversite onaylı olması da önemli bir durumdur.

En İyi Uygulamalı Bütüncül Psikoterapi Eğitimi Nereden Alınır ?

Almak istediğiniz eğitim ve kurum koşullarını belirledikten sonra bu koşulları yerine getirebilen kurumu araştırıp bulduktan sonra o kurumdan eğitim almanız gerekmektedir. Ama biz sizleri bulma zahmetinden kurtararak en kaliteli ve en uygun eğitimi sunmaktayız …

Etiketler: Uygulamalı Bütüncül Psikoterapi,edevlette sorgulanabilir sertifika
Ekim 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR