Gölge Öğretmenlik Kursu Detayı Nelerdir ?

Gölge Öğretmenlik Kursu Detayı Nelerdir ?

Gölge öğretmenlik kursu detayı nelerdir? Gölge öğretmenlik kursu hakkında detay vermek gerekirse gölge öğretmenlik kursu eğitim içeriklerinden bahsedebiliriz çünkü gölge öğretmen eğitimi adına eğitim içerikleri oldukça önemlidir. Bu eğitim içerikleriyle beraber kişiler gölge öğretmeni olmak adına mesleki yeterliliği kazananın yanı sıra donanım ve bilgi sahibi de olmaktadır. Yani eğitim içerikleri kişiler adına eğitimin yarısından fazlasını oluşturmaktadır. Peki gölge öğretmen eğitimi eğitim içerikleri nelerdir bazılarını şu şekilde sıralayalım: Özel eğitim alanı, özel eğitim tarihçesi, özel eğitim gerektiren çocuklar, özünün tanımı ve çeşitleri, Atatürk'ün çocuklara ve eğitime verdiği önem, Türkiye'de özel eğitim gerektiren çocuklara verilen eğitimin durumu, engellilerin sınıflandırılması, zeka engeli bulunanlar, zeka engelli çocukların özellikleri, zekanın ve zeka geriliğinin tanımı, zeka geriliğinin nedenleri, prenatal nedenler, postnatal nedenler, zeka engeli bulunan çocuklarda dil gelişimi, zeka engeli bulunan çocuklara da beden gelişimi, zeka engeli bulunan çocukları da kavram gelişimi, zeka engeli bulunan çocuklara bilişsel gelişim, özel eğitim gerektiren çocukların gereksinimleri, müzik ve sanat gelişimi çalışmaları, işitme yetersizliği olan çocuklar ve özellikleri, zeka engeli bulunan çocuklara tuvalet eğitimi öğrenme güçlüğü olan çocuklar ve özellikleri gibi eğitim içerikleri gölge öğretmen eğitimi içerikleri arasında yer almaktadır.

 

Gölge Öğretmenlik Sertifikası Alma Şartları Nelerdir ?

Gölge öğretmenlik sertifikası alma şartları nelerdir gölge öğretmenlik sertifikası almak adına kişilerin önünde herhangi bir şart bulunmamaktadır. Kişiler gölge eğitmenlik sertifikası adına eğitim programlarına katılarak gölge eğitmenlik sertifikası sahibi olabilirler. Gölge öğretmen eğitimi alan kişiler gölge öğretmen eğitimi sonunda yapılan sınav üzerinde başarılı puanı aldıkları takdirde gölge öğretmenlik sertifikası sahibi olabilirler. Yani gölge öğretmenlik sertifikası almak adına kişilerin önünde herhangi bir şekilde ön şart veya koşul bulunmamaktadır ilgi besleyen herkes gölge öğretmenlik sertifikası alabilirler.

 

Öğretmen Yardımcısı Sertifikasını Kimler Alabilir ?

Öğretmen yardımcısı sertifikasını kimler alabilir? Öğretmen yardımcısı sertifikasının eğitim fakültesi mezunları, sosyal hizmet çalışanları, meslek lisesi çocuk gelişimi mezunları, otizmli çocuklarla çalışan eğitimciler öğretmenlik formasyonuna sahip olanlar, çocuk gelişimi lisans ve ön lisans öğrencileri ve mezunları yukarıda belirttiğimiz meslek dalları içerisinde eğitim içerisinde olan fakültelerin son sınıf öğrencileri ve en az lise mezunları özel gereksinimli birey yakınları ve bakımından sorumlu kimseler öğretmen yardımcısı sertifikası programlarına katılarak eğitim alabilir ve eğitim sonucunda sertifika sahibi olabilir.

Etiketler: gölge öğretmen,kurs,edevlette sorgulanabilir
Mayıs 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR