Geştalt Terapisi Nedir?

Geştalt Terapisi Nedir?

Geştalt Terapisi Nedir?

Geştalt terapisi nedir? Psikoterapi ruhsal rahatsızlık veya sorunları sözel etkileşim yoluyla beraber çözme tekniğinin adı geştalt terapi tekniğidir. Geştalt terapide bir psikoterapi yöntemi türüdür. İnsan davranışı ve duygularını inceleyen psikolojik modellerden faydalanarak geliştirilmişti. Bilimsel bir zemin üzerine oturtulup birçok psikiyatrik bozukluk ve geniş bir sorun alanı içerisinde etkili olduğu kanıtlanmış bir tedavi yaklaşım türüdür. Geştalt terapi psikoloji ve psikopatoloji alanı içerisinde bilimsel bulgulara dayalı olarak da geliştirilmiş bilimsel ilkelerin psikoterapi alanı içerisine uygulanmasıyla ortaya çıkmış çağdaş bir psikoterapi yöntemidir.

Geştalt Terapi Eğitimini Kimler Alabilir?

Geştalt terapi eğitimini kimler alabilir? Geştalt terapi eğitimini psikologlar Sosyal Hizmetler uzmanı ve psikiyatri hemşeriliği unvanına sahip profesyoneller ve aile danışmanları psikolojik danışmanlık ve rehberlik psikoterapistler aile hekimleri ve psikiyatristler geştalt terapi eğitimine katılarak eğitim alabilir ve eğitim sonucunda sertifika sahibi olabilmektedir lisans eğitimi farklı olup da bu eğitim programına katılmak isteyen kişiler psikoloji klinik psikoloji psikolojik danışmanlık ve uygulamalı psikoloji alanları içerisinde yüksek lisanslarını tamamlamaları gerekmektedir ve bu sayede geştalt terapi eğitimlerine katılabilme hak kazanabilirler.

Geştalt Terapi Eğitimi Ne işe Yarar?

Geştalt Terapi eğitimi ne işe yarar? Geştalt terapi eğitimi alındıktan sonra eğitimin ve sertifikanın vermiş olduğu yetkiyle beraber kendinize yeni bir unvan eklemiş olursunuz. Hem psikoterapi yapabilir hem de aktif olarak da yaptığınız çalışmalar içerisinde geştalt terapinin kuran ve tekniklerini rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bu eğitim sizi geştalt terapi adına donanımlı bir hale getirmektedir. Bu donanımları kişilere aktarabilmek adına eğitim içerikleri kullanılmaktadır. Peki bu eğitim içerikleri nelerdir? Bazılarının şu şekilde sıralayalım; psikoterapi ve etik hedef belirleme, klinik kontrat, karşılaşılabilecek zorluklar, ilk görüşme ve değerlendirme görüşmesi, görüşme ilke ve teknikleri, terapötik ittifaklar, terapist becerileri, geştalt terapi nedir, temel bilişsel davranışçı terapi, görüşme teknikleri, bilişsel davranışçı terapinin kullanım alanları nelerdir, bilişsel davranışçı terapi uygulamaları, uygulamada önemli noktalar, bilişsel davranışçı, vaka formülasyonu, ellis’ in  bilişsel yaklaşımı, tedavi planı oluşturma, ev ödevleri, olası zorluklar, temel teknikler, özgül fobi, sosyal fobi, şizofren, bipolar, depresyon, panik, bozukluk, yaygın anksiyete bozukluğu, yeme bozuklukları, uyku bozuklukları, psikotik bozuklukları, kişilik bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları, kumar ve dürtü, kontrol bozukluğu gibi eğitim içerikleri geştalt terapi  eğitim içerikleri arasında yer almaktadır.

 
Etiketler: Geştalt Terapisi Nedir?
Temmuz 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR