Blog Başlık

  • Ocak 13, 2023

    Bir terapi yöntemi olan EMDR kelimelerin baş harfi ile ismini almıştır ve Türkçe çevirisi olarak da göz hareketleri ile duyarsızlaştırma ve yeniden işleme olarak isimlendirilmiştir. EMDR terapisinin asıl amacı yaşadığımız ve bu yaşadıklarımız sonucu etkisinden çıkamadığımız rahatsız edici olaylar Anılar bütününden çıkmamıza yardım eden bir trafiği yöntemidir ve bu terapi yöntemi sonucu kişiler bu düşüncelerinden Kurtulmuş ve rahatlamış olur.

    EMDR Terapi Eğitimi,EMDR,Terapi,Eğitimi,EMDR Terapi Eğitimi nereden alınır
  • Ocak 12, 2023

    Bir oyun terapisi tekniği olan kum oyun terapisi çocuklarla birlikte yapılan bir terapi yöntemidir ve 2 yaşını geçmiş bütün kişilerle uygulanabilecek bir oyun terapisi tekniğidir. Kum terapisi alan kişiler kumdan bir dünya oluşturarak kendi iç dünyalarını yansıtma imkanı bulmaktadırlar.

    sertifikalı kum terapisi,oyun terapisi
  • Ocak 11, 2023

    Okullarda yapılan ders dışı eğitim diğer adı ile egzersiz öğrencilerin boş zamanlarında derslerin dışında yapılan etkinliklerin tamamına egzersiz denmektedir. Egzersizlerin bir diğer amacı ise öğrencilerin ders dışında kalan boş vakitlerini değerlendirmektir. Peki egzersiz nasıl açılabilir sorusuna cevap olarak bağlı olduğunuz il ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yayınlanmış olan duyurular eşliğinde açmanız gerekmektedir ve belirli genelgeler doğrultusunda egzersiz faaliyetleri açılmaktadır.

    meb egzersiz,açma,meg egzersizleri
  • Bağımlılık madde kullanımları ile birlikte ortaya çıkan belirgin problemlere rağmen kişinin madde kullanmaya devam etmesi ve bununla birlikte zihinsel davranışsal ve psikolojik belirtiler göstermesidir. Bağımlılık beyinde oluşan bir hastalık türüdür ve bu yüzden madde kullanan veya bağımlı olan kişiler bağımlı oldukları şeyi kullandıktan sonra kendi beyinlerine ciddi şekilde zarar verir ve tıbbi ve psikolojik destek almadan bu zararların onarılması çok zor hale gelmektedi

    bağımlılık,UMFED, Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu,Bağımlılık danışmanlığı,Ömür Boyu Eğitim,Bağımlılık Danışmanlığı Eğitimi Sertifika
  • İnsanların geçmişten günümüze gelip şu an dahi sahip olması gereken bir şeydir okuma yeteneği. Bu yeteneği bir metin için kullanmak gerektiğinde hem sesli hem de sesli bir zihinsel çözüm gerekmektedir. Hızlı okuma bu zihinsel çözümlemede devreye girmektedir ve bu denklemde öğrenilmesi gereken yeteneği öğretmek için verilen derslerin öğretmenlerine hızlı okuma öğretmenleri denmektedir. Bu mesleği yapan kişiler için ise kullanılan tanım hızlı okuma öğretmenliğidir.

    Hızlı Okuma Öğretmenliği,hızlı okuma eğitmenliği,üniversite onaylı sertifikası
  • Ocak 05, 2023

    Yaşamın ilk üç yılı konuşma ve dil gelişimi açısından en kritik dönemdir. Bu dönemde ortaya çıkan işitme kaybı işitsel algı, konuşma ve dil gelişimini olumsuz etkiler(Rapin,1993).İşitme kayıplı çocuklar sesleri fark etme,  ayırt etme, tanıma ve anlama becerilerinden yoksun kalırlar(Nadol,1993;Moore,1991).İşitme kayıplı çocuklarda dil becerileri değişiklik gösterse de normal bir dil gelişimi ve düzenli okul öğrenimini teşvik etmek için, yaşamlarının ilk iki yılı içerisinde işitme cihazı ve erken müdahaleden elde edilen faydaya ilişkin fikir birliği vardır(Cuda ve ark, 2014;Tobey ve ark, 2013)
    Yapılan çalışmalarda erken teşhis, cihazlandırma ve rehabilitasyonunun dil ve konuşma gelişimini  ve akademik gelişimi olumlu etkilediği vurgulanmaktadır(Yoshinaga ve ark 2017.Alduhaim ve ark,2020). Okuma ve okuduğunu anlama ,akademik becerinin yapı taşıdır. Okuma ve yazma becerisinin kazanılması ilköğretim birinci sınıfta başlar.

    çocuklarda işitme problemleri,dil gelişimleri
  • Ocak 05, 2023

    Önce çocuğun anlamasını ve kullanmasını istediğimiz nesnelerin resimleriyle başlamalıyız. Bu resimlerle çocuk, temel öğretim prensipleri olan eşleme. seçenek verme ve isimlendirmeyi öğrenecektir.

    Çocuklarda Konuşma Problemi, Konuşma Problemi Olan Çocuklar, Konuşma Bozukluğu
  • Ocak 05, 2023

    Genellikle bir inme veya kafa travması sonucunda aniden ortaya çıkan beynin dilden sorumlu alanların hasar görmesinden kaynaklanan edinilmiş bir dil bozukluğudur. Bu bozukluk dili ifade etmede ya da okuma ve yazmada kendini gösterebilir, okuma güçlüğüne sebebiyet verebilir. Afazi dil özelliklerinin beyinle olan bağlantısından kaynaklandığı için nörolojik bir rahatsızlık olarak görülür.

    Afazi Yetersizlikleri nelerdir, Afazi Yetersizlikleri nedir, Afazi Yetersizlikleri özet, afazi yetenekleri
  • Ocak 05, 2023

    Konuşma engeli konuşmanın akışında, vurgusunda, tizliğinde ses birimlerinde anlam bilgisinin bozuk olması, konuşmanın anlaşılır şekilde olmaması, konuşmanın duyulmasında yetersiz kalınması, kelime dağarcığının ve gramer yapısının yetersiz olması, konuşmanın bireyin yaşına uygun olmaması, fiziksel yapısına uygun olmaması gibi geniş bir yelpazede ele alınabilir. Bu bağlamda konuşmada sorun yaşadığı alanla ilgili sağaltım yapılması gereklidir.

    KONUŞMA, ENGELİ OLAN ÇOCUKLAR,TANIMLANMA YÖNTEMLERİ
  • Ocak 03, 2023

    Masal terapisi çocuklar adına terapötik amaç adına kullanılan çocuk masalları ile gerçekleştirilen bir terapi yöntemidir. Seçilmiş olan masalların çocuklarım ruh sağlığı gelişimine destek olan ve tamamlayıcı unsurlar barındıran bir altyapıya sahip olması gerekmektedir.

    Masal terapisi,Masal Terapisi eğitimi sertifikası,Masal terapisi örnekleri MEB Onaylı Masal Terapisi Eğitimi Oyun ve Masal Terapisi, Eğitimi Masal Terapisi, PDF Oyun Terapisi Eğitimi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR