Blog Başlık

  • Temmuz 29, 2023

    Geştalt terapisi nedir? Psikoterapi ruhsal rahatsızlık veya sorunları sözel etkileşim yoluyla beraber çözme tekniğinin adı geştalt terapi tekniğidir. Geştalt terapide bir psikoterapi yöntemi türüdür. İnsan davranışı ve duygularını inceleyen psikolojik modellerden faydalanarak geliştirilmişti. Bilimsel bir zemin üzerine oturtulup birçok psikiyatrik bozukluk ve geniş bir sorun alanı içerisinde etkili olduğu kanıtlanmış bir tedavi yaklaşım türüdür. Geştalt terapi psikoloji ve psikopatoloji alanı içerisinde bilimsel bulgulara dayalı olarak da geliştirilmiş bilimsel ilkelerin psikoterapi alanı içerisine uygulanmasıyla ortaya çıkmış çağdaş bir psikoterapi yöntemidir.

    Geştalt Terapisi Nedir?
  • Temmuz 25, 2023

    Bebek bakıcısı olmak için ne yapmalı bebek bakıcısı olabilmek adına kişilerin bebek ve çocuk bakıcısı eğitimi alması ve bu eğitimden sonra sertifika sahibi olması gerekmektedir eğitimi alıp sertifika sahibi olduktan sonra kişileri bebek bakıcısı olarak çalışabilmektedir peki kimler bebek ve çocuk bakıcısı eğitimi alabilir şu şekilde sıralayalım sosyologlar özel eğitim uzmanı sosyal hizmet uzmanı psikolojik danışman doktorlar resim öğretmenleri veliler psikologlar okul öncesi öğretmeni ana sınıfı öğretmenleri sınıf öğretmenleri çocuk gelişimi öğretmenleri aile danışmanları bu bölümler içerisinde lisans ve yüksek lisans öğrencileri ve bu alana ilgi duyan herkes bebek ve çocuk bakıcısı eğitim alabilmektedir kişiler bu eğitimle beraber sertifika sahibi oldukları takdirde bebek bakıcısı olarak işe yarayabilir ve iş buldukları takdirde çalışabilirler

    bebek bakıcısı,eğitim,edevlette sorgulanabilir
  • Temmuz 21, 2023

    Aşçılık sertifikası Adana kursu nedir? Aşçılık kursu aşçılık mesleğini yapmak isteyen kişilerin yeterli ve donanımlı bir hale gelmesi adına yapılan eğitim kursunun adı. Aşçı belli bir plan ve program çerçevesinde günlük olarak hazırlanması gereken olay yiyecekleri hazırlayan kişilerdir. Aynı zamanda aşçı yemekleri temizlik ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde servise hazır hale getiren kişidir. Eğitim programlarını tamamlayıp başarılı olan kişiler, aşçılık sertifikası almaya hak kazanmaktadır.

    aşçılık sertifikası,edevlette sorgulanabilir sertifika
  • Temmuz 17, 2023

    Peki evlilik ve aile terapisti nasıl alınır? Evlilik ve aile terapisti olmak adına kişilerin aile ve evlilik terapisi eğitimi alması ve bu eğitim sonucunda sertifika sahibi olması gerekmektedir. Kişiler ruh sağlığı ve aile terapisi alanında eğitim ile beraber uzmanlık kazanmaktadır. Alınmış olan aile terapisi eğitimiyle beraber kişiler teorik bilgi kazanmakla beraber uygulama becerileri de kazanmaktadır ve bu becerileri uygulama konusunda da donanımlı hale gelirler böylece ruh sağlığı alanında çalışan kişiler sertifikalı evlilik ve aile terapisi uygulayıcı alanında  da mesleklerini icra edebilmektedir. Aile ve evlilik terapisi eğitimi resmi ve özel kurumlardan da alabilmektedir. Bu kurumlardan alınmış alacağınız eğitimle beraber kişiler aile ve evlilik terapisi eğitimi sertifikası sahibi olabilmektedir.

    aile terapisi,eğitim
  • Temmuz 13, 2023

    Ergenlik dönemi, hızlı fiziksel büyüme, zihinsel işlevlerde gelişme, hormonal, duygusal değişiklikler ve sosyal gelişmelerin yaşandığı bir dönemdir. Çocuğun yetişkin dünyasına girmeye başladığı, çocukluk ile erişkinlik arasındaki en uzun dönemdir. Ergen bu dönemde yeni deneyimlere ve maceralara açıktır. Ergen için arkadaşlık, beraberlik ve bulunduğu grupta kabul görmek önemlidir. Ergen, aile üyeleri ile çatışma içindedir, bağımsızlık duygusu ön plandadır. Ergenin sosyalleşmesi, ergenin doğuştan itibaren toplumun üyeliğini kazanmasında belli aşamalardan geçerek kendinden beklenen uygun rol ve normlardan haberdar olmasıdır. Ergenlik döneminde aile, okul, toplumsal gruplar ve kitle iletişim araçları, ergenin toplumsal kimliğini oluşturmasına ve toplumda saygınlık kazanmasında etkili olan etmenlerdendir. (1)

    ergenlik sorunları,çözümleri
  • Temmuz 13, 2023

    Liderlik, bir organizasyonu veya ekibi yönlendirme, motive etme ve etkileme sürecidir. Geleneksel liderlik anlayışı, otoriter ve üstten aşağıya doğru bir yönetim tarzı olarak görülürken, modern liderlik teknikleri daha esnek, katılımcı ve duyarlı bir yaklaşımı benimser. Modern liderlik teknikleri, organizasyonların hızla değişen ve karmaşık iş dünyasında başarıya ulaşmasına yardımcı olur. Bu makalede, lider personel eğitiminde kullanılan modern liderlik tekniklerine odaklanacağız.

    liderlik eğitimi
  • Yapılacak çalışmaların hedef kitlede maksimum karşılık bulması amacıyla program ve çalışma saatleri; GSB (Gençlik Spor Bakanlığı) ile TDV (Türkiye Diyanet Vakfı) yurtlarında ve gençlik merkezlerinde öğrencilerin bulunma vakitleri ile programlara katılım durumları dikkate alınarak belirlenecektir.

    manevi danışman, manevi danışmanlık eğitimi, manevi danışmanlık sertifikası
  • Mayıs 25, 2023

    Üniversite onaylı psikolojik testler eğitimi nedir? Psikolojik testler eğitimi psikolojik testleri uygulamak adına kişilerin bu konuda bilgi ve deneyimlerini artırmak adına almaları gerektiği eğitimdir peki psikolojik testler nedir?

    psikolojik testler,edevlette sorgulanabilir sertifika
  • Mayıs 22, 2023

    Oyun ve oyuncaklardan yardım alarak çocuklarda psikolojik sorunların çözümünü sağlayan yönteme oyun terapisi denir. Psikoloji eğitimleri içinde çocuklarla güçlü iletişim kurmak açısından oyun terapisi eğitimi önem taşır. Çocuğun terapiste koşulsuz güven duyması için oyun terapisi eğitimi almak ruh sağlığı uzmanı için büyük şanstır.

    oyun terapisi eğitimi sertifikası
  • Mayıs 15, 2023

    Şema terapi testi nedir Jeffrey E. Young tarafından 1.991 yılında gerçekleştirilmiş olan Young şema ölçeği erken dönem uyumsuz şemaların değerlendirilmesi adına yardımcı olan 90 maddelik bir kendini değerlendirme ölçeği türüdür. 13 yaş ve üzeri kişiler adına tasarlanmış bir ölçek türüdür

    şema terapi,edevlette sorgulanabilir
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR