Blog Başlık

  • Ağustos 19, 2023

    Uygulamalı bilişsel davranışçı terapi adına bilişsel davranışçı terapi uygulamaları eğitim içerikleri nelerdir sorusu sorulmaktadır çünkü bu sorunun sorulma sebebi uygulamalı bilişsel davranışçı terapi eğitim içerikleri ile beraber kişiler uygulamalı bilişsel davranışçı terapi hakkında bilgi ve donanımları elde etmektedir. Bu bilgi ve donanımların birleşiminden mesleki yeterliliği yerine getirmek doğmaktadır. Peki bilişsel davranışçı terapi uygulamaları eğitim içerikleri nelerdir bazılarını şu şekilde sıralayalım:

    Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları,edevlette sorgulanabilir sertifika
  • Ağustos 15, 2023

    Tıbbi sekreterlik kursu adına tıbbi sekreterlik sertifikası geçerliliği bulunduğu yerler nelerdir sorusuyla beraber kişiler bu kurs programına sertifika kazandıkları takdirde hangi iş alanları içerisinde çalışabileceklerini öğrenmektedirler. Tıbbi sekreterlik kursuyla kişiler mesleki yeterliliği kazanır ve bu alandaki bilgi ve donanımlara sahip olmaktadırlar. Bunun yanı sıra tıbbi sekreterlik kursu sağlık alanında oldukça önemli bir yerdedir. Tıbbi sekreterlik sertifikası geçerliliği bulunduğu yerler nelerdir şu şekilde sayalım: Sağlık ocaklarında, polikliniklerde, tıp merkezlerinde, diş hekim muayenelerinde, aile hekim merkezlerinde, tıbbi laboratuvarların hastanelerde çalışabilirler. Yani tıbbi sekreterlik sertifikası ile kişiler sağlık sektörü içerisinde kendine yer bulabilir ve geniş bir alan içerisinde çalışma alanına sahip olabilirler.

    tıbbi sekreterlik,hasta karşılama,sertifika
  • Ağustos 12, 2023

    Psikoloji eğitimleri adına ve onaylı psikoloji eğitimleri nedir sorusuyla beraber bu alan içerisindeki milliler öğrenilmektedir. Peki psikoloji eğitimleri nedir şu şekilde geniş bir anlatım yapalım tüm dünyada öneme sahip olan psikolojik yetkinlikleri kazandırmak amacıyla verilen eğitimlere psikoloji eğitimleri denmektedir. Bu eğitimleri almak isteyen kişiler herhangi meslek grubunda da çalışıyor olabilir nitekim günümüz içerisinde ücretsiz psikoloji eğitimleri hakkında araştırma yapan kişi sayısı oldukça fazladır. Bunun sebepleri ise kişilerin kriz yönetimi içerisinde davranış psikolojisi gibi türlere uzanan becerileri kendi becerileri arasına koyma isteklidir. Bu eğitimleri akademik düzeyinde alan kişiler mezuniyet sonrası psikolog adayı olarak görülmektedir fakat sertifika bağlamında alınabilen çeşitli eğitimler sayesinde kişiler herhangi bir meslek dalı içerisinde de ek becerileri elde edebilmesi mümkündür.

    MEB Onaylı Psikoloji Eğitimleri,edevlette sorgulanabilir sertifika
  • Ağustos 08, 2015

    Good enough testi soruları nelerdir Good enough testi kişilerin resimleri çizdikten sonra resmin yorumlanması adına sorulan sorular ile gerçekleştirilen bir test yöntemidir. Bu yüzden Good enough testi soruları nelerdir sorusu oldukça önemlidir. Peki bu sorular nelerdir bazılarını şu şekilde sıralayalım: Baş var mı, kollar var mı, bacakları var mı, gövde boyu eninden uzun mu, gövde var mı, omuzlar belirtilmiş mi, kollar ve bacaklar her ikisi de belirtilmiş mi, bacaklar gövdeye iliştirilmiş mi, kollar gövdeye doğru noktadan eleştirilmiş mi, boyun 2 çizgiyle birleştirilmiş mi, boyun var mı, ağız var mı, gözler var mı, burun var mı, burun delikleri var mı, saçları var mı, 2 dudak gösterilmiş mi, giyim var mı,

    Good Enough Testi,edevlette sorgulanabilir sertifika
  • Ağustos 05, 2023

    Şema terapi testi nedir Jeffrey E. Young tarafından 1.991 yılında gerçekleştirilmiş olan Young şema ölçeği erken dönem uyumsuz şemaların değerlendirilmesi adına yardımcı olan 90 maddelik bir kendini değerlendirme ölçeği türüdür. 13 yaş ve üzeri kişiler adına tasarlanmış bir ölçek türüdür 2.003 yılında Young ve arkadaşları tarafından da revize edilen bir test türüdür. Peki şema terapi testi nasıl uygulanır kişilere sorular yöneltilmektedir ve kişiler soruları dikkatli bir şekilde okuyarak kendisini en iyi tanımladığını düşündüğü seçmeye işaretlemektedir. Kişiler seçim yaparken yaşamını ve genel durumunu düşünerek karar vermektedir. Emin olunmayan sorularda hangisinin doğru olabileceğinden daha çok duygusal olarak ne hissettiğine dayanarak kişiler karar verir kişilere yöneltilen bazı sorular anne baba ilişkinize dairdir eğer vefat etmiş iseler kişiler hayattayken onlarla olan ilişkisini gözeterek cevaplandırır işçiler testleri bitirdikten sonra uygulama adına değerlendirmeye geçirmektir.

    Şema Terapi Testi Nedir ?
  • Ağustos 02, 2023

    Gölge öğretmenlik kursu detayı nelerdir? Gölge öğretmenlik kursu hakkında detay vermek gerekirse gölge öğretmenlik kursu eğitim içeriklerinden bahsedebiliriz çünkü gölge öğretmen eğitimi adına eğitim içerikleri oldukça önemlidir. Bu eğitim içerikleriyle beraber kişiler gölge öğretmeni olmak adına mesleki yeterliliği kazananın yanı sıra donanım ve bilgi sahibi de olmaktadır. Yani eğitim içerikleri kişiler adına eğitimin yarısından fazlasını oluşturmaktadır. Peki gölge öğretmen eğitimi eğitim içerikleri nelerdir bazılarını şu şekilde sıralayalım: Özel eğitim alanı, özel eğitim tarihçesi, özel eğitim gerektiren çocuklar, özünün tanımı ve çeşitleri, Atatürk'ün çocuklara ve eğitime verdiği önem, Türkiye'de özel eğitim gerektiren çocuklara verilen eğitimin durumu, engellilerin sınıflandırılması, zeka engeli bulunanlar, zeka engelli çocukların özellikleri, zekanın ve zeka geriliğinin tanımı, zeka geriliğinin nedenleri, prenatal nedenler, postnatal nedenler, zeka engeli bulunan çocuklarda dil gelişimi, zeka engeli bulunan çocuklara da beden gelişimi, zeka engeli bulunan çocukları da kavram gelişimi, zeka engeli bulunan çocuklara bilişsel gelişim, özel eğitim gerektiren çocukların gereksinimleri, müzik ve sanat gelişimi çalışmaları, işitme yetersizliği olan çocuklar ve özellikleri, zeka engeli bulunan çocuklara tuvalet eğitimi öğrenme güçlüğü olan çocuklar ve özellikleri gibi eğitim içerikleri gölge öğretmen eğitimi içerikleri arasında yer almaktadır.

    gölge öğretmen,kurs,edevlette sorgulanabilir
  • Temmuz 29, 2023

    Geştalt terapisi nedir? Psikoterapi ruhsal rahatsızlık veya sorunları sözel etkileşim yoluyla beraber çözme tekniğinin adı geştalt terapi tekniğidir. Geştalt terapide bir psikoterapi yöntemi türüdür. İnsan davranışı ve duygularını inceleyen psikolojik modellerden faydalanarak geliştirilmişti. Bilimsel bir zemin üzerine oturtulup birçok psikiyatrik bozukluk ve geniş bir sorun alanı içerisinde etkili olduğu kanıtlanmış bir tedavi yaklaşım türüdür. Geştalt terapi psikoloji ve psikopatoloji alanı içerisinde bilimsel bulgulara dayalı olarak da geliştirilmiş bilimsel ilkelerin psikoterapi alanı içerisine uygulanmasıyla ortaya çıkmış çağdaş bir psikoterapi yöntemidir.

    Geştalt Terapisi Nedir?
  • Temmuz 25, 2023

    Bebek bakıcısı olmak için ne yapmalı bebek bakıcısı olabilmek adına kişilerin bebek ve çocuk bakıcısı eğitimi alması ve bu eğitimden sonra sertifika sahibi olması gerekmektedir eğitimi alıp sertifika sahibi olduktan sonra kişileri bebek bakıcısı olarak çalışabilmektedir peki kimler bebek ve çocuk bakıcısı eğitimi alabilir şu şekilde sıralayalım sosyologlar özel eğitim uzmanı sosyal hizmet uzmanı psikolojik danışman doktorlar resim öğretmenleri veliler psikologlar okul öncesi öğretmeni ana sınıfı öğretmenleri sınıf öğretmenleri çocuk gelişimi öğretmenleri aile danışmanları bu bölümler içerisinde lisans ve yüksek lisans öğrencileri ve bu alana ilgi duyan herkes bebek ve çocuk bakıcısı eğitim alabilmektedir kişiler bu eğitimle beraber sertifika sahibi oldukları takdirde bebek bakıcısı olarak işe yarayabilir ve iş buldukları takdirde çalışabilirler

    bebek bakıcısı,eğitim,edevlette sorgulanabilir
  • Temmuz 21, 2023

    Aşçılık sertifikası Adana kursu nedir? Aşçılık kursu aşçılık mesleğini yapmak isteyen kişilerin yeterli ve donanımlı bir hale gelmesi adına yapılan eğitim kursunun adı. Aşçı belli bir plan ve program çerçevesinde günlük olarak hazırlanması gereken olay yiyecekleri hazırlayan kişilerdir. Aynı zamanda aşçı yemekleri temizlik ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde servise hazır hale getiren kişidir. Eğitim programlarını tamamlayıp başarılı olan kişiler, aşçılık sertifikası almaya hak kazanmaktadır.

    aşçılık sertifikası,edevlette sorgulanabilir sertifika
  • Temmuz 17, 2023

    Peki evlilik ve aile terapisti nasıl alınır? Evlilik ve aile terapisti olmak adına kişilerin aile ve evlilik terapisi eğitimi alması ve bu eğitim sonucunda sertifika sahibi olması gerekmektedir. Kişiler ruh sağlığı ve aile terapisi alanında eğitim ile beraber uzmanlık kazanmaktadır. Alınmış olan aile terapisi eğitimiyle beraber kişiler teorik bilgi kazanmakla beraber uygulama becerileri de kazanmaktadır ve bu becerileri uygulama konusunda da donanımlı hale gelirler böylece ruh sağlığı alanında çalışan kişiler sertifikalı evlilik ve aile terapisi uygulayıcı alanında  da mesleklerini icra edebilmektedir. Aile ve evlilik terapisi eğitimi resmi ve özel kurumlardan da alabilmektedir. Bu kurumlardan alınmış alacağınız eğitimle beraber kişiler aile ve evlilik terapisi eğitimi sertifikası sahibi olabilmektedir.

    aile terapisi,eğitim
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR