Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) Nedir?

Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) Nedir?

Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) Nedir?
 

MMPI testi ile bireylerin kişilik özellikleri bilimsel yaklaşımla tespit edilir. Nevrotik ve psikotik testleri ile bireylerin ortaya koyduğu davranışlar bütünü bilimsel veriler ve çeşitli testler sonucunda incelenir. MMPI testi 10 farklı teşhis testi doğrultusunda yapılır. Klinik testler ve geçerlik testler sonucunda bireylerin kişilik özellikleri genel hatları ile ortaya çıkar. MPI testi 16 yaş üzerindeki kişilere uygulanabilir.
 

Minnesota çok yönlü kişilik envanterinde (MMPI) 3 geçerlilik ölçeği kullanılır. Minnesota çok yönlü kişilik envanteri (MMPI) psikolog ve akıl sağlığı uzmanları tarafından tespit amacı ile kullanılır. Zihinsel sağlık problemlerini değerlendirmek ve teşhis koymak için ideal yöntemlerin başında gelir. MMPI testi verileri doğrultusunda hasta kimseler tedavi sonrasında tekrar değerlendirilir.

 

MMPI testi son yıllarda farklı amaçlarla da kullanılmaya başlandı. Evlenmeyi düşünen çiftler MMPI testi yaptırarak birbirlerinin kişilikleri hakkında detaylı bilgi edinir. Aynı zamanda evlenmeden önce bireylerin ruhsal problemlerinin olup olmadığı da test edilebilir.

Minnesota çok yönlü kişilik envanteri (MMPI) ile ceza ve velayet davalarında kişilikler ölçülür. Bu sayede cezai ehliyet ve ebeveynlik konusunda da adli makamlara ışık tutulur.

 

Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) Eğitimi Ne İşe Yarar?
 

MMPI testi yapacak kişiler akıl sağlığı uzmanları ve psikologlardır. MMPI testi yapma ve yorumlama konusunda bilgi sahibi olunmadığı sürece yapılan testlerin sonucu doğru yorumlanmaz. Yükselen ve alçalan ölçekleri yorumlama ile bulgular sonucu profil bütünü oluşturma için eğitim gerekir.
 

Ömür Boyu Eğitim Merkezi, MMPI eğitimi sonunda MMPI sertifikası verir. MMPI sertifikası olan kişiler bu testleri yapmaya yetkili olup sonuçları da doğru şekilde yorumlayabilir. MMPI sertifikası ücreti bütçenizi yormaz.
 

Türkiye’de de kullanılmaya başlanan MMPI testi ile kişilik ve profil analizine birçok kurum tarafından ihtiyaç duyulur. Alanında uzman psikolog ya da akıl sağlığı uzmanı olmak için MMPI sertifikası gereklidir. Özellikle kamu kurumlarında çalışacak psikologlar için MMPI sertifikası son yıllarda aranan şartlar arasındadır.

Üniversite onaylı MMPI sertifikası alıp iş alanınızı genişletebilirsiniz. MMPI testi fiyatı aldığınız eğitim için ödediğiniz ücreti fazlası ile karşılayacaktır. 

Etiketler: Kişilik Testi, Minnesota, Envanter
Eylül 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR