Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi

Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi

Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi

Hikaye anlatıcısı, çocukların ve yetişkinlerin dünyasında kendine yer bulan kişidir. Hikayeler çocuklarla birlikte yetişkinleri de etkiler. Çocuklarla yakından ilgilenen, seminer düzenleyene, topluluklara hitap eden ve yönetici olanlar hikaye anlatıcılığı eğitimi alır.

Hikaye anlatıcılığı eğitimi hikaye ve masal anlatma teknikleri, hayal gücü geliştirme egzersizleri ile sizi yetiştirir. Hikaye anlatıcılığı eğitimi ile özellikle bazı meslek gruplarının başarılı olması, nitelikli birey yetiştirmesi mümkündür.

Hikaye Anlatıcısı Ne İş Yapar?

Hikaye anlatıcısı ne işe yapar ise onu en iyi şekilde gösterendir. Hikayeleri çocuklara ve bireylere anlatarak reaksiyon alınmasını sağlar. Hikaye anlatıcısı ne iş yapar diye düşünüyorsanız;

  • Kişinin bilinçaltını etkiler.
  • Doğruları göstermek için hikayelerden yararlanır.
  • Çocuklarda hayal gücünü geliştirir.
  • Ahlak ve etik kurallarını çocuklara öğretir.
  • Çevresindekileri en iyi şekilde ikna eder.
  • Seanslarda çocukla terapistin iletişim kurmasını kolaylaştırır.

Masal Anlatıcılığı Eğitimi Sertifikası Nasıl Alınır?

Masal anlatıcılığı eğitimi sertifikası nasıl alınır ise başarı artacaksa kurs merkezi ona göre seçilmelidir. Masal anlatıcılığı eğitimi veren kurumlar kurs bitiminde yaptığı uzaktan sınavla sertifika verir. Masal anlatıcısı eğitimi sertifikası için sınavdan geçerli not alınması yeter.

Uluslararası geçerli masal anlatıcılığı sertifikası alarak her yerde çalışmak istiyorsanız Yaşam Boyu Eğitim’i seçin. E-devlet görünürlüğü olan masal anlatıcılığı eğitimi sertifikası verir. Masal anlatıcılığı sertifikası olanlar okul öncesi kurumlarda ve özel okullarda iş ararken şansını artırır. Nitelikleriniz ne kadar fazla ise kabul şansınız yükselir.  

Masal Anlatıcısı Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Masal anlatıcısı olmak için yapılması gerekenler eğitimdir. Masal anlatıcılığı eğitimi alarak hikaye ve masalların karşı konulmaz gücünü kullanırsınız. Çocukları ve yetişkinleri etkilemeniz için hikaye ve masal yazım teknikleri öğretilir. Hayal gücünün ürünü olan masal ve hikayelerin karşı tarafa aktarılması eğitim ile mümkündür.

Masal anlatıcısı olmak için yapılması gerekenler arasında bir de sertifika vardır. Masal anlatıcılığı eğitimi sertifikası, yeteneklerinizi ispatlar. Özel kurumlar veya kamu kurumlarında çalışmanızı sağlar. Öğretmen, öğretmen adayı, psikolog, pedagog, çocuk gelişimi mezunu, okul öncesi öğretmeni masal anlatıcısı olur. Lisans mezunu olmanıza gerek yok.

Etiketler: hikaye anlatıcılığı sertifika programı,edevlette sorgulanabilir
Şubat 07, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR