Eğitim Yönetimi Sertifikası Nedir ?

Eğitim Yönetimi Sertifikası Nedir ?

2021 yılında yapılan düzenleme ile eğitim kurumlarında müdür veya müdür yardımcılığı yapacakların eğitim yönetimi sertifikası alması zorunludur. Müdür ve müdür yardımcısı olmak için eğitim yönetimi sertifikası veren üniversiteler ile görüşebilirsiniz. Eğitim yönetimi sertifikası üniversiteler veya üniversite ile çalışan kurumlarca da verilir. Ortak çalışma yapan kurumlar üniversitelerden daha az ücretle sertifika programı açar. Eğitim yönetimi sertifikası ücretleri ortalama seviyede olup yurt dışında da kullanabileceğiniz sertifika verir.  
Eğitim yönetimi sertifikası uzaktan eğitim ile de alınır. Eğitim yönetimi sertifikası geçerlilik süresi ve daha fazla bilgi için Ömür Boyu Eğitim ile görüşün. Eğitim yönetimi sertifikası e-devlet görünürlüğüne sahip olup yurt dışında da geçerlidir.  


Eğitim Yönetimi Sertifikası Üniversite

Eğitim yönetimi eğitimleri, müdür ve müdür yardımcılarına idari yönetim kabiliyeti kazandırır. Liderlik vasıflarını kazanması ve okul içi düzeni sağlaması için onlarca eğitim verilir. Kriz anında çözüm bulmayı kolaylaştıran, veliler ve öğretmenlerle iletişim kurmasını sağlayan sayısız eğitimi de barındırır. Eğitim bitiminde verilen okul yöneticiliği sertifikası boş yönetici kadrolarında çalışmanıza yardım eder.  Eğitim yönetimi sertifikası üniversite onaylı olup uluslararası geçerliliği vardır. 
Eğitim yönetimi sertifikası üniversite tarafından açılan programlarda verileceği gibi Ömür Boyu Eğitim’den de alınır. Ortak çalışma yürütülen üniversitede görevli akademisyenler dersleri hazırlar. Eğitim yönetimi sertifikası üniversite onaylı olarak ortak çalışma ile alınabilir. 


Eğitim Yönetimi Sertifikası MEB Başvuru

Eğitim yönetimi sertifikası MEB başvuru ile yönetici olmanızı sağlar. Müdür veya müdür yardımcısı kadrosuna atanmak için eğitim yönetimi sertifikası MEB başvuru esnasında işinizi görür. Boş kadro için oluşturacağınız talepte sertifikanızı da ibraz etmeniz yeterlidir. E- devlet görünürlüğü olan eğitim yönetimi sertifikası MEB başvuru yaparken yardımcı olur. 


Eğitim Yönetimi Sertifikası Nerelerde Kullanılır?

Öğretmenler ve eğitimciler ileride lazım olma olasılığını değerlendirerek eğitim yönetimi sertifikası alır. Eğitim yönetimi sertifikası nerelerde kullanılır ise o yerler başvuru yapabilirsiniz. 

  • Okul öncesi eğitim kurumu
  • Kreş, anaokulu
  • Gündüz bakım evi
  • İlköğretim
  • Ortaöğretim
  • Lise  

Eğitim yönetimi sertifikası nerelerde kullanılır konusunda daha fazla bilgi edinmek için kurumu arayabilirsiniz. 

Etiketler: eğitim yönetimi sertifkası,edevlette sorgulanabilir sertifika
Mart 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR