Bağımlılık Danışmalığı Sertifikası Nedir ?

Bağımlılık Danışmalığı Sertifikası Nedir ?

Bağımlılık madde kullanımları ile birlikte ortaya çıkan belirgin problemlere rağmen kişinin madde kullanmaya devam etmesi ve bununla birlikte zihinsel davranışsal ve psikolojik belirtiler göstermesidir. Bağımlılık beyinde oluşan bir hastalık türüdür ve bu yüzden madde kullanan veya bağımlı olan kişiler bağımlı oldukları şeyi kullandıktan sonra kendi beyinlerine ciddi şekilde zarar verir ve tıbbi ve psikolojik destek almadan bu zararların onarılması çok zor hale gelmektedir. Bağımlılık danışmanlığı eğitimi ise madde bağımlılarını ve davranış bağımlılıklarını (TV bağımlılığı, oyun bağımlılığı, kumar bağımlılığı, internet bağımlılığı, sigara bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı) gibi tanı koyabilme ve terapi alanlarında teorik ve pratik bilgiler içeren bir eğitimdir. Genel olarak bütün hastalıklar gibi bağımlılık da uzman desteğiyle hem psikolojik hem tıbbi bir şekilde tedavi olarak sonlandırılabilmektedir. Bir diğer yandan ise bağımlılık tedavisi kişilerin Aile ve diğer sosyal alanlarından destek alması da uzmanların yapıldığı destek kadar önem taşımaktadır.

 

Bağımlılık tedavileri kişiler için uzun ve yorucu bir süreçten geçmektedir fakat eğer kişiler tedaviye kendi istekleri ile ve çevrelerinden aldığı destek ile gider ise bu süreç daha kolay ve daha kısa sürebilmektedir. Peki bağımlılık danışmanlığı sertifikasını kimler alabilir derseniz şöyle sıralayabiliriz: Konuşma terapistleri, özel eğitim uzmanları, çocuk gelişim mezunları, çocuk gelişimi öğrencileri, tıp mezunları, tıp öğrencileri, psikoloji mezunları, psikoloji öğrencileri, konuşma terapistleri, duyu bütünleme uzmanları, sınıf öğretmenleri, okul öncesi öğretmenliği mezunları, okul öncesi öğretmenliği öğrencileri, sosyoloji mezunları, sosyoloji öğrencileri, psikolojik danışmanlık mezunları, psikolojik danışmanlık öğrencileri gibi alanlarda bulunan kişiler alabilmektedir. Bağımlılık danışmanlığı sertifikası almak isteyen kişiler bazı sorular ile karşılaşmaktadır. Bu sorular bağımlılık danışmalığı sertifikası nereden alınmalı ve en iyi bağımlılık danışmalığı sertifikası nereden alınırdır.

 

Bağımlılık Danışmalığı Sertifikası Nereden Alınmalı ?
Sertifika adına cevap vermeniz gereken bir soru olan bağımlılık danışmalığı sertifikası nereden alınmalı sorusunun cevabı kişinin sertifika alırken göreceği eğitim seviyesi ile doğru orantılıdır. Eğer bu alanda bilgi sahibi ve yetkin biri olmak ister iseniz bu şartları sağlayan kurumdan almanız gerekmektedir. Bunun  yanı sıra verilen sertifikanın üniversite onaylı olması da önemlidir.

 

En İyi Bağımlılık Danışmalığı Sertifikası Nereden Alınır ?
Sertifika adına şartlarınızı belirledikten sonra bu şartlarınız sağlayabilen kurumları araştırıp bulmanız ve oradan sertifikanızı almanız gerekmektedir. Ama biz sizleri bulma zahmetinden kurtararak en iyi ve en uygun eğitimi sunmaktayız… 
 

Etiketler: bağımlılık,UMFED, Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu,Bağımlılık danışmanlığı,Ömür Boyu Eğitim,Bağımlılık Danışmanlığı Eğitimi Sertifika
Ocak 11, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR