Aile Danışmanlığı Uzmanlık Sertifikası Nasıl Alınır?

Aile Danışmanlığı Uzmanlık Sertifikası Nasıl Alınır?

Aile Danışmanlığı Uzmanlık Sertifikası Nasıl Alınır?

Tıp, psikoloji, PDR, psikiyatri, sosyal hizmet ve çocuk gelişimi bölümlerinde 4 yıl eğitim görmüş kişiler aile danışmanlığı eğitimi alabilir. Aile danışmanlığı sertifikası son yıllarda birçok kurum tarafından önemli görülen eğitimlerdendir. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile adli makamlarca aile danışmanından çok fazla destek alınır.

Aile danışmanlığı uzmanlık sertifikası; aile danışmanlığı ve psikolojik danışmanlık merkezlerinde çalışmak, belediyelerin ilgili birimlerinde iş bulmak için iyi bir fırsat sunar. Özel ve kamu kurum ile kuruluşlarında çalışmak ya da kariyer planınızda sıçrama yapmak için bu eğitim sertifikasını edinin.

Aile danışmanlığı uzmanlık sertifikasının geçerli olabilmesi için mutlaka MEB onaylı sertifika veren kurumların eğitim programlarına katılmalısınız. Kariyerinizi geliştirmek için bu alanda verilen uygulama ve teori eğitimlerine ihtiyaç vardır. Çocuklarda görülen çeşitli problemler, aile içi sıkıntılar, aile arabuluculuğu, travma ve yaş terapisi gibi çok sayıda alanda eğitim imkanı sunan sertifika programıdır.

En İyi Aile Danışmanlığı Sertifikası Nereden Alınır?

Aile Danışmanlığı eğitimi alırken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ruhsatlı merkezlerden sertifika almaya özen gösterin. Üniversite onaylı olarak verilen başarı sertifikası e devlet sistemi üzerinden bile görülebilmelidir. En iyi aile danışmanlığı sertifikası nereden alınır diye merak edenler Ömür Boyu Eğitim Merkezi programına başvurabilir. Burada verilen üniversite onaylı eğitimin uluslararası alanda geçerliliği de bulunur.

Ömür Boyu Eğitim Merkezi programlarından alacağınız eğitim içinde çeşitli terapiler ve aile danışmanlığı hakkında çok sayıda eğitim de vardır. Bu eğitimler kapsamında aile dizimi, cinsel terapi, çocukla görüşme teknikleri, oyun terapisi gibi çok sayıda terapi çeşitlerinin de eğitimi verilmektedir. Adli makamlarda çok işe yarayacak çocuk resim analizi ve aile hukuku eğitimlerini de kapsayan geniş bir eğitim paketidir. Aile danışmanlığı eğitimi, aile danışmanları tarafından alınması gereken en önemli sertifika programlarından biridir. Nasıl aile danışmanı olurum diye merak edenler mutlaka Aile Danışmanlığı Sertifikası almalıdır. Kariyer planını aile danışmanlığı alanında geliştirmek ya da uzman aile danışmanı olmak için akademimizde bulunan Aile Danışmanlığı Eğitimi Uzmanlık Eğitimi Sertifikası satın alabilirsiniz. 

Etiketler: aile danışmanlık eğitimi, aile danışmanlık sertifikası
Ağustos 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR