Yaşam Koçu Nasıl Olunur?

Yaşam Koçu Nasıl Olunur?

 

Yaşam Koçluğu, son dönemde çok popüler olan mesleklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizlerde kendinizi geliştirmek ya da yeni bir meslek sahibi olmak isterseniz hemen yaşam koçluğu eğitimine katılmak için iletişime geçebilirsiniz.

 

Popüler meslekler arasında yer almaya başlaması ve doğru zeminde doğru çevreyle yapılması halinde, getirisi de iyi olan yaşam koçu nasıl olunur?

 

Yaşam koçluğu, kişinin başarılı ve mutlu bir yaşam sürebilmesi için yaşama becerisini ve farkındalığını arttırmaya, iç kaynaklarına ulaşma ve bunları hedef ve istekleri doğrultusunda kullanmasına destek sağlayan özel bir süreçtir.

 

Üniversitelerde, bu meslek dalıyla ilgili bir bölümün bulunmaması nedeniyle, yaşam koçu olabilmek için yaşam koçluğu eğitimi alınması gerekmektedir. Alacağınız yaşam koçu sertifika eğitimi sonrasında kursu başarıyla tamamlamanız halinde, yetkili yerlerden size verilecek sertifika ile yaşam koçu olunabilmektedir. 

 

Üniversite mezunu olmak gibi kesin şart bulunmasa da, bu eğitimi alacak kişilerin üniversite mezunu olmaları tavsiye edilmekte ve daha fazla ilgi görmektedir.

 

Ömurboyu Eğitim tarafından verilen sertifika eğitimleri arasındaki koçluk programları sayesinde, üniversite onaylı özelde ve kamuda geçerliliği bulunan bir belgeyle insanlara hizmet vermeye başlayabilirsiniz. Bu eğitimlerin yanı sıra konuyla alakalı kitaplar okumak ve farklı seminerlere katılmakta, sizi alanınızda başarıya ulaştıracak etkenler arasındadır.

 

KOÇLUK STANDARTLARI BELİRLENMİŞ BİR MESLEKTİR

 

29/6/2013 – 28692 tarihli resmi gazetede duyurulmuştur; KOÇ ulusal meslek standardı (standart kodu : 13UMS0318-6), sektördeki ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak değerlendirilmiş, MYK İş ve Yönetim Sektör Komitesi tarafından incelendikten sonra MYK Yönetim Kurulunca onaylanmıştır.

 

İlgili kararı görmek için tıklayınız.


Farklı insanların farklı beklentileri olabileceğini düşünerek, sizin de kendinizi geliştirme çabasında olmanız meslek hayatınızda daha önemli başarılar elde etmenizi sağlayacaktır. Bu alanda alacağınız eğitimin ve kendinizi geliştirmenin yanı sıra, tecrübe kazanmakta oldukça önemlidir. Bu da ancak, iyi bir kurumda staj yaparak, kendinizi geliştirerek belirli bir sürenin geçmesiyle mümkün olacaktır. Yani zaman geçtikçe yeni tecrübeler edinerek, çok daha iyi hizmet sunabilir konumda yer almak mümkündür.

 

Koçluk yaparken, sadece eğitime dayalı bir yöntem yerine danışanınız için uygun metotları kullanmak, başarı elde etmek için önem sağlayan bir başka unsurdur. Çünkü danışanınızın sizden bulunacağı talep, farklılık gösterebilir.

 

Yaşam Koçluğu Eğitimini incelemek için tıklayınız.

 

Şimdi sizlerde yaşam koçu olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz!
05072046182 - 05422046182
05072046183 - 03224580458

 

 

Etiketler: yaşam koçu nasıl olunur?,yaşam koçluğu eğitimi,en iyi yaşam koçluğu eğitimi,yaşam koçu özellikleri
Ocak 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR