Wısc-R Zeka Testi Eğitimi Eğitiminin Avantajları Nelerdir?

wiscr zeka testi, wiscr zeka testi uygulayıcı sertifika, wiscr zeka testi sertifikası

WİSC-R ZEKA TESTİ NEDİR?

 

Wısc- R zeka testi, performans ve sözel becerisini ölçen test grubudur. Belli yaş aralığındaki çocukların bireysel zekasını ölçerken yararlanılan en önemli kaynaktır. Çocuğun psikolojik sorunlarının çözümlenmesinde ve akademik hayatının yönlendirilmesinde de kullanılır. Yaşıtları ile kıyaslanıp öğrenme sorunu olup olmadığını anlamak için de tercih edilir. Wısc- R zeka testi eğitimi ise 6 adet test grubunun çocuğa ne şekilde uygulanacağını anlatan kurstur.

 

Wısc- R zeka testi her ne kadar güvenilir ve etkisi kanıtlanmış test olsa da olması gerektiği şekilde uygulandığında etkisi görülür. Akıl yürütme becerisi ve zekayı tespit etmeye yarayan testler yanlış uygulandığında genelde 6 aylık bekleme süresinden önce yapılmaz. Bu süre sonunda test tekrarlanabilir. Aksi durumda testin doğruluğu ve güvenilirliği giderek azalır. Wısc- R zeka testi eğitimi almak zorunda olmanın diğer bir nedeni de budur.  

 

 

EĞİTİM SÜRESİ NE KADAR?

 

Wısc- R zeka testi eğitimi yaklaşık 1 ila 1.5 saat arası sürer. Wısc- R zeka testi için hazırlanmış sorularda öğrencilere nasıl yaklaşımda bulunacağınız da öğretilir. Zeka testi öncesi neler yapılacaksa ve çocuklara nasıl telkinlerde bulunulmayacaksa da bilginiz olur. Öncesinde veliler tarafından telkinde bulunulması güvenilirliği zedeler. Wısc- R zeka testi eğitimi verilirken akademik düzeyde eğitim alınması uygulamadaki başarınızı da yükseltir.

 

Wısc- R zeka testi, 6 yaş grubundan başlayarak 16 yaş grubundaki çocuklara kadar uygulanır. Aslında Wısc- R zeka testi yetişkinlerde uygulanıp etkisi kanıtlandıktan sonra çocuklar için de geliştirilmiş testlerdendir. Çocukta öğrenme problemi varsa ve zihinsel gelişimine dair bilgi edinmek isteniyorsa Wısc- R zeka testi kullanılır. Wısc- R zeka testi eğitimi Ömür Boyu Eğitim’den alındığında kriterlere uygun şekilde testi uygularsınız. Wısc- R zeka testi eğitimi verilirken Üniversite ile iş birliği yapılır. Böylece eğitimlerle başarı artarken testin doğruluğu sağlanır. Wısc- R zeka testi eğitimi sonunda devlet üniversitesi onaylı sertifika da kurs merkezinden verilir. Testin uygulayıcısı olup kurumlarda çalışabilirsiniz. Akıl ve ruh sağlığı uzmanları sorunu belirlemek ve çocuğun zeka seviyesini ölçmek için de Wısc- R zeka testi eğitimi alır.   

Eğitimi İncelemek veya Satın Almak İçin: https://www.omurboyuegitim.com/wisc-r-zeka-testi-egitimi-sertifikasi

Etiketler: wiscr zeka testi, wiscr zeka testi uygulayıcı sertifika, wiscr zeka testi sertifikası
Mart 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR