Wısc-R Zeka Testi Uygulayıcı Eğitimi Ve Materyali Nereden Alınabilir ?

Wısc-R Zeka Testi Uygulayıcı Eğitimi Ve Materyali Nereden Alınabilir ?

Wısc- R zeka testi sadece kağıt üzerinden yapılan testlerden değildir. 6 yaş ile 16 yaş arasındaki çocukların IQ seviyesini ölçtüğünden çeşitli materyalleri vardır. Bu materyallerin her biri zekanın farklı bir yönü ile ilgilidir. İnsan zekası sosyal, bilişsel, aritmetik, muhakeme ve kültürel zekanın toplamıdır. Yaş aralıklarına göre çocuğun bu zeka türlerinin belli seviyede olması gerekir. Wısc- R zeka testi uygulayıcı eğitimi ve materyali çocuğun yaşıtlarına göre zeka seviyesini belirler. 


Wısc- R zeka testi uygulayıcı eğitimi ve materyali ile yaşına uygun tespit yapılması mümkündür. Tahta ve baskılı figürler, küpler, puzzle gibi materyaller test sırasında kullanılır. Bunlar dışında bir de daha büyük yaş gruplarındaki çocukların sözcük bilgisi, kelime dağarcığı, sayılar ve muhakeme bilgisi ölçülür. Testleri uygulamak ve test sonucunu yorumlamak kolay olmadığından eğitim almış kişiler uygulama yeterliliğine sahiptir. Eğitim merkezleri akıl ve ruh sağlığı uzmanlarının kariyerinde ilerleme kaydetmesi ve IQ testini uygulayabilmesi için sertifika programı açar. Wısc- R zeka testi uygulayıcı eğitimi ve materyali ile donanımlarını artırmasına yardım eder. Üniversite ile birlikte eğitim programı hazırladığından da uzmanlık seviyesi artar. Başarılı olmanın sırrı, o alandaki en iyi eğitimi almaktır. Eğitim başarılı olmak için tek başına yeterli olmadığından programlar araştırılmalıdır. Wısc- R zeka testi uygulayıcı eğitimi ve materyalleri Ömür Boyu Eğitim’den alınabilir. Eğitim merkezinin YÖK denkliği olan sertifika programları açması en büyük şanstır. 


YÖK denkliği olan sertifika programları, birçok üniversitede ve ülkede geçerlidir. Devlet üniversitesinde çalışan akademisyenlerce eğitimler hazırlanır. Testi uygularken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden, uygularken ve yönlendirirken yapılacakları bilirsiniz. Wısc- R zeka testi uygulayıcı eğitimi ve materyalleri test sırasında nasıl uygulanacaksa bilginiz olur. Resim tamamlama, parça birleştirme, resim düzenleme, puzzle, şifre, labirent gibi alıştırmalar testte vardır. Bunları hangi sıra ile uygulamanız gerektiğini ve sonuçları okumayı da öğrenirsiniz. Yaklaşık 1 ile 1.5 saat süren testi doğru şekilde uyguladığınız zaman IQ testinde sapma olmaz. Başarılı olmak için Ömür Boyu Eğitim’i seçmeniz gerekir.   

 

Eğitimi İncelemek ve Başvurmak İçin: https://www.omurboyuegitim.com/wisc-r-zeka-testi-egitimi-sertifikasi

 

Etiketler: Wısc-R, Zeka Testi, Uygulayıcı Eğitimi ,Wiss-r Zeka Testi Materyalleri
Ocak 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR