Wısc-R Zeka Testi Çantası ve Materyali

Wısc-R Zeka Testi Çantası ve Materyali

Wısc- r zeka testi çantası ve materyali, Wısc- R zeka testi için gerekli her türlü materyal içindedir. Wısc- R zeka testi çocuklara uygulanan toplamda 6 adet test grubudur. Bunların 5 tanesi ana test olurken 1 tanesi de alt test grubudur. Resim tamamlama, küplerle desen, şekil tamamlama, resim düzenleme, kontrol tablosu çanta içindedir. At, çocuk, araba, elma, yüz gibi kesilmiş MDF şekilleri çocuğun tamamlaması istenir. Yaklaşık 1 ile 1.5 saat süren bu çoktan seçmeli testin doğru veya yanlış sonucu yoktur. Wısc- R zeka testi çantası ve materyali içinde yer alan her şey test uygulanırken kullanılır. 


Wısc- R zeka testi sözel ve performans testleri ile birlikte Wısc- R zeka testi çantası ve materyali içindedir. Sözel ve performans testlerini uygulamak için alacağınız eğitim için Ömür Boyu Eğitim ile görüşebilirsiniz. Wısc- R zeka testi eğitimi alıp sonrasında sertifika sınavından başarılı olduğunuzda Wısc- R zeka testi uygulayıcısı olursunuz. Wısc- R zeka testi çantası ve materyali almak sizi test uygulayıcısı yapmaz. Eğitim alıp sertifika alırsanız resmi olarak da zeka testi uygulayıcısı olursunuz. Wısc- R zeka testi yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. 


Çocuğun rahat kıyafetler giymesi istenir.
Öncesinde ders çalışmaması ve stres yapmaması önemlidir.
Çocuğa testten yüksek puan alınması için duygusal ve fiziksel baskı yapılmamalıdır. Çünkü bu test doğru ve yanlışı ölçen testlerden değildir. Tam tersine çocuğun beceri ve yeterliliğini ölçer. Öncesinde ders çalıştırmanız ve çocuğu zorlamanız ters etki yapacaktır. 


Dikkatli oku ve yavaş çöz gibi telkinler de çocuğu duygusal baskı altına alır. Kaygı oluşmaması için telkinlerden kaçınılması gerekir.  
Test yapılırken herhangi bir sorun çıktıysa veya sonuçların yanlış olduğu düşünülüyorsa 6 ay geçmeden Wısc- R zeka testi tekrarlanmaz. 
Resim tamamlama puzzle görseller ve lazer kesim şekillerden yardım alınır. Görselliğe etki eden materyaller ile bir de sözel ve performans testleri vardır. Ana test ve alt test grubu olduğu için de uygulanması uzun sürer.  

Etiketler: Wısc-R, Zeka Testi, Uygulayıcı Eğitimi ,Wiss-r Zeka Testi Materyalleri
Mart 02, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR