Wisc-r Eğitimi Nedir?

Wisc-r Eğitimi Nedir?

Wisc-r eğitimi nedir denildiği zaman genel tabirleri açıklamak gerekirse Wisc-r cihazı zeka testi uygulayıcı sertifika programının adıdır. Wisc-r zeka testi sertifika programı eğitimi ile bu alanda çalışacak uygulayıcılara ve özellikle çocuk gelişim ve psikoloji dalında uzmanlaşmak isteyen kişilerin Wisc-r zeka testi eğitimi alması gerekmektedir. Uzman kişiler bu test hakkında tüm teorik ve pratik bilgileri doğrudan öğrenir ve uygulamaya koyarlar Wisc-r zeka testi uygulayıcı sertifikası ile birlikte bu testi uygulamaya yorumlamaya ve raporlama aşamalarında yetkili uzman birer kişi olmaktasınızdır. Bunun yanı sıra Wisc-r  zeka testinden de bahsetmek gerekmektedir. Wisc-r zeka testi özellikle 6-16 yaş grubuna, 6 sözel, 6 performans, olarak 12 adet test yapılması sonucunda bireylerin sözel ve performans sonuçları dahilinde IQ seviyelerine belirlemek için kullanılan bir testtir. Bu testler takribi bir ila bir buçuk saat arası sürmektedir. Eğer bu testi uygulamak isterseniz bu alanda eğitim alıp uzmanlaşmış olmanız gerekmektedir. Teste giren kişilerin test sonucunda uzmanın eline bir data ulaşır ve bireyin zekası bu sayede saptanır bu test tekrar etmek gerekirse bireysel olarak uygulanan bir test modelidir. Bu yüzden bu test sonucu herhangi bir grup veya topluma mal edilemeyen bir testtir ve bunun yanı sıra çocukların kendilerine yöneltilen soruların çoğuna cevap verilmesi istenmektedir.

 

Wisc-r Eğitimi Ne İşe Yarar ?


Bu eğitim almak isteyen kişilerin de karşılaşabileceği bir soru olan bu sorunun cevabı eğitim sonucu alınan sertifikanın yanı sıra eğitim ile beraber edinmiş olduğunuz kazanımlar doğrultusunda Wisc-r zeka testini uygulaya bilmenize yaramaktadır. Wisc-r zeka testi zeka puanını bulmak için kullanılsa da öğrenme problemleri gibi sorunları tanımlamak, rehabilitasyon ve eğitim uygulamaları hazırlamak için de kullanılmaktadır. Çünkü çocukların zihinsel gelişimi hakkında bilgi veren ve olası sorunlar adına erken önlem alınabilmesini sağlayan bir testtir Wisc-r testi.

 

Wisc-r Eğitimi Kimler Alabilir ?


Peki Wisc-r eğitimi kimler alabilir. Bu soruya cevap olarak kimlerin alabileceğini şöyle sıralayabiliriz: Aile danışmanları, rehber öğretmenler, sosyal hizmet mezunları ve sosyal hizmet öğrencileri, sosyoloji mezunları ve sosyoloji öğrencileri, psikoloji mezunları ve psikoloji öğrencileri, PDR, mezunları ve PDR öğrencileri, özel eğitim uzmanları, çocuk gelişim uzmanları, çocuk ve ergen psikiyatristleri ve asistanları bu alanda bulundukları için eğitime katılabilir ve sertifika sahibi olabilirler.

Etiketler: Wısc-R, Zeka Testi, Uygulayıcı Eğitimi ,Wiss-r Zeka Testi Materyalleri
Mart 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR