Usta Öğretici Oryantasyon Eğitimi Nasıl Alınır ?

Usta Öğretici Oryantasyon Eğitimi Nasıl Alınır ?

Usta Öğretici Oryantasyon Eğitimi Nedir ?

Halk eğitim merkezlerinde görevde bulunan öğretmen kadrolu usta öğretici ile birlikte görev yapacak ücretli uzman ve usta öğreticinin halk eğitim merkezleri için gerekli olan bilgi ve becerilerini geliştirmek ve aynı zamanda mesleki tecrübelerine katkı sağlamak için düzenlenen bir eğitim programıdır. Bu eğitim 2018 yılından sonra zorunlu hale gelmiştir ve günümüzde de bu geçerliliğini korumaktadır. Bu eğitimi almayan kişiler halk eğitim merkezlerinde görev verememektedir fakat bu eğitimi aldıktan sonra halk eğitim merkezini müdürlüklerine kurs açmak için talepte bulunabilirler. Peki bu şimdi kimler alabilirler der iseniz kadrolu öğretmenler, ücretli uzman ve Usta öğreticiler ve kadrolu Usta öğreticiler katılabilmektedir. Halk eğitim merkezlerinde görev yapan ve yapmak isteyen kişilerin alması gereken bir eğitim programı olan usta öğretici oryantasyon eğitimi Müfredata uygun bir biçimde eğitim programları sayesinde alınmaktadır. Ve bu eğitimi başarıyla tamamlayan kişiler usta öğretici oryantasyon belgesi almaktadır.

 

Tabii ki de bu belgeyi almak için bu eğitime katılmak gerekmektedir. Peki bu eğitimlerin kişilere verdiği kazanımlar nelerdir kazanımları sayacak olursak şöyle başlayabiliriz: Öğretmenin rolünü öğrenmek, temel kavramları öğrenmek, uygun materyalleri kullanabilmek, uygun programı kullanabilmek, iletişim becerisi kazanmak, beden dilinin öğrenim sürecini anlayabilmek, kurum yönetmeliğini bilmek, kurs planı hazırlayabilmek, Mevzuatı bilmek, güvenli ve estetik Öğrenme ortamları düzenleyebilmek gibi bazı kazanımları mevcuttur. Peki bu eğitim almadan önce hangi soruları yanıtlamanız gerekmektedir. Bu sorular usta öğretici oryantasyon eğitimi nereden alınmalı ve en iyi usta öğretici oryantasyon eğitimi nereden alınır sorulardır. 

 

Usta Öğretici Oryantasyon Eğitimi Nereden Alınmalı ?
Peki yanıtlamanız gereken bir soru olan usta öğretici oryantasyon eğitimi nereden alınmalı sorusunun cevabı nedir der iseniz eğitim ve sertifika kalitesine göre cevaplanmaktadır. Eğer iyi bir eğitim beklentisi içinde iseniz bu eğitim uygun bir şekilde veren kurumdan almanız gerekmektedir. Aynı zamanda kurumun verdiği eğitim ve sertifikanın üniversite onaylı olması da önemli bir etkendir.

 

En İyi Usta Öğretici Oryantasyon Eğitimi Nereden Alınır?
Eğitim ve sertifika beklentilerinizi belirledikten sonra bu beklentilerinizi uygun bir şekilde yerine getiren kurumun araştırılıp bulunması ve o kurumdan eğitim alınması gerekmektedir. Böylelikle sizin adınıza en iyi eğitimi almış olursunuz. Ama biz sizleri bulma zahmetinden kurtararak en kaliteli ve en uygun eğitimi sunmaktayız … 


 

Etiketler: usta öğretici eğitimi,setifika,egitim
Ocak 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR