Uluslararası Geçerli Sertifika Aldatması

Uluslararası Geçerli Sertifika Aldatması

Merhaba arkadaşlar bir önceki yazımızda “ Sertifika Nedir? Neden Sertifika Almalıyım ?” başlıklı bir yazı kaleme almıştım.  Sertifika nedir, sertifika neden alınmalı, hangi kurumlardan sertifika alınır? Sertifika alınırken dikkat edilecek kurumları elimden geldiğince açıklamaya çalışmıştım. Bu yazımızda son zamanlarda birçok kurum tarafından dillendirilen “uluslarası geçerli sertifika” durumunu konuşacağız.

Uluslarası geçerli sertifika nedir?

Uluslararası sertifika gerçekten uluslarası mı?

Neden uluslararası sertifika almalıyım?

Uluslarası sertifika daha mı geçerli?

Kurumlar neden uluslarası geçerli sertifika olarak reklamalar çıkıyorlar? Sorularına cevap arayacağız. Bu soruları cevaplandırırken eksiği olduğunu düşündüğünüz, eklemek istediğiniz bir konu olursa çekinmeden Omurboyu eğitime mail atabilirsiniz. Yazılarımızı güncelleyerek daha doğru ve net bilgiler sunabiliriz. Şimdi bu soruları kısa ve öz olarak cevaplamaya çalışayım.

 

Uluslarası geçerli sertifika nedir?

Arkadaşlar kısa, net ve doğrudan söylemek gerekirse “Uluslarası geçerli bir sertifika” çeşidi yoktur. Üzülerek söylemeliyim ki Tüm dünyanın tanıdığı bir sertifika değil, diploma bile yok. Diploma ya da sertifika birkaç ülke tarafından tanınabilir. Ama iki ya da daha fazla ülke de tanınmayı uluslarası geçerlilik olarak kabul edersek olabilir J 

Bizim ülkemizden Boğaziçi üniversitesinden, ODTÜ üniversitesinin diplomasını dahi tanımayan ülkeler var. Aynı şekilde birçok Avrupa ülkesinin diplomasını da bizim ülkemiz tanımıyor. Bu koşullarda uluslarası geçerlilik olup olmayacağının kararını size bırakıyorum.

 

Uluslararası sertifika gerçekten uluslarası mı?

Bu sorunun cevabını yukarıda ayrıntılı olarak açıkladık. Birkaç ülkenin tanımasını uluslarası olarak kabul edersek olabilir. Ancak sizler sorun hangi ülkelerde geçerli olduğunu tüm dünyada derlerse zaten kesinlikle uzak durun. Birde kendinize şu soruyu sorun “neden uluslarası geçerlilik istiyorum?”

 

Neden uluslararası sertifika almalıyım?

Bu sorunun cevabı tamamen sende saklı J

Amacın yurt dışına gitmekse öncelikle hangi ülkeye gideceğini belirlemelisin. Daha sonrasında sertifika alacağın kurumu o ülkede geçerli olup olmadığını soracaksınız. Geçerli ise alıp da faydalanan bir öğrencileri olmuş mu? Vizede kolaylık sağlanmış mı gibi sorular sorun. Bence uluslarası geçerli sertifika almanız sizin için çok önemli ise sertifika örneğini alın. Gideceğiniz ülkenin konsolosluğuna gidin ve sorun ya da mail atın.  Gelen cevaba göre kararınızı veriniz.

Türkiye’de yaşayacaksan, Türkiye’de çalışacaksan burada kalacaksan zaten uluslarası geçerli sertifikaya gerek yok. Ülkemizdeki bir kurumdan üniversite onaylı sertifikanızı almanız yeterli olacaktır.

Üniversite onaylı sertifikalar hakkında bilgi almak için iletişime geçiniz.

 

Uluslarası sertifika daha mı geçerli?

Arkadaşlar böyle bir durum söz konusu değildir. Hatta çoğu zaman yurt dışından aldığınız sertifikalar geçerli değildir. Söyle duşunun yurt dışında iyi bir üniversitenin fakültesinde eğitim gören öğrenciler dahi YÖK tarafından denklik ve geçerlilik sınavlarına tabi tutuluyor. Sertifika alırken yaşadığınız ülkenin ve çalışmak istediğiniz kurumun koşullarını göz önünde bulundurunuz. Bizim ülkemizde uzmanlık eğitimlerini veren yerler üniversitelerdir. Üniversite sertifikaları ülkemizde özel ve kamu kurumlarında geçerlidir. Özel bir koşulunuz yoksa hiçbir sorun yaşamadan sertifikanızı kullanabilirsiniz.

 

Kurumlar neden uluslarası geçerli sertifika olarak reklamlar çıkıyorlar?

Kurumlar satışlarını artırmak, farklılık katmak, kar marjını artırmak için bu şekilde reklam stratejilerini kullanmaktadır. Bizler de bu reklamlardan etkileniyoruz.

 

Sonuç ve değerlendirme:

Ülkemizde sertifikalı bir kursa katılırken, ben bu sertifikayı nerede kullanacağım? Sertifika neden almalıyım sorularını yukarıdaki açıklamalarıma göre tekrar değerlendiriniz. Çalışacağınız kurumun standardını sağlayan bir sertiifka almanızı tavsiye ederim.

 

Aklınıza takılan sorular var ise ve hala sertifika sureci ile karışıklık yaşıyorsanız eğitim danışmanlarımızı arayabilir. Yada yorum kısmına yazabilirsiniz. Sizlerle iletişimde bulunmak bizi mutlu edecektir.

Etiketler: Uluslararası Geçerli Sertifika,Uluslararası Sertifika Güvenilir mi?,
Mayıs 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR