Ücretsiz Montessori Eğitimi Fırsatı

Ücretsiz Montessori Eğitimi Fırsatı

ÜCRETSİZ MONTESSORİ EĞİTİMİ

 

Ücretsiz Montessori eğitimi;

Eğitim tarihi: 15.06.2021

Eğitim saati: 21.00

 

Ücretsiz Montessori Eğitimine katılabilmek için formu doldurunuz.

 

Ücretsiz Montessori eğitimi sonrasında kayıt formunu eksiksiz dolduranlar arsından çekiliş yapılacaktır.

 

Montessori eğitimi çekilişinde toplam 10 kişiye hediyeler verilecektir.

 

  1. 4 kişiye %100 ücretsiz eğitim ve üniversite onaylı Montessori eğitim sertifikası,

 

  1. 2 kişiye %100 ücretsiz eğitim ve uluslararası psikologlar derneği onaylı Montessori eğitimi

 

  1. 4 kişiye % 50 Montessori eğitiminde indirim yapılacaktır.

 

Montessori eğitim çekilişine katılmak için;

  • İnstagram hesabı takip edilmeli,
  • Paylaşıma İki kişi etiketlenmeli,
  • Kayıt formu eksiksiz doldurulmalıdır.

 

 

İsmini İtalya’nın ilk kadın doktoru olan pedagog Maria Montessori ’den alan Montessori felsefesi, okullarda tercih edilen ve evde de uygulayabileceğiniz kapsamlı bir eğitim sistemidir. Montessori ’ye göre çocuk özgürdür ve birey olma duygusuna; yetenekleri, ilgi alanlarına ve kendi öğrenme hızına göre ulaşabilir.

 

Montessori eğitim sistemi; çocukların kendi yönettikleri etkinlikleri, yaşayarak öğrenmeyi ve işbirliğine dayalı oyunu temel alan bir eğitim sistemidir.

 

 Montessori eğitim sistemi; her çocuğun öğrenme hızının, ilgi duyduğu alanların ve becerilerinin farklı olduğunu kabul eder. Bu eğitim sisteminde çocuk özgür bırakılır, dilediği kadar hata yapabilir ve öğrenme hızına göre istediği kadar tekrar etme hakkına sahip olur.

 

Tüm bu sebeplerden dolayı bizde çocuklarımıza faydamız olsun diye bizde “Ücretsiz Montessori eğitimi” planladık.

 

Ücretsiz Montessori eğitimimize başta öğretmenlerimiz olmak üzere ilgi duyan tüm herkes davetlidir.

 

Ücretsiz Montessori eğitimine 15.06.2021 tarihine kadar kayıt olabilirsiniz.

 

Ücretsiz Montessori eğitimine kayıt olmak için;

  1. Kayıt formunu doldurabilirsiniz. Kayıt formu için tıklayınız.

 

  1. [email protected] hesabına isim soyisim, telefon, meslek ve yaşadığınız şehiri yazarak mail atabilirsiniz.

 

  1. Aşağıdaki Whatsap telefon numaralarına isim soy isim, telefon, meslek ve yaşadığınız şehiri yazarak mesaj atabilirsiniz.
  2.  

0507 204 61 83 (whatsapp)

0542 204 61 82 (whatsapp)

0507 204 61 82 (whatsapp)

0544 204 61 82 (whatsapp)

0322 234 9 234 (telefon)

 

Montessori uzmanlık eğitimine Kimler Katılabilir?

Psikologlar, Sosyal Hizmet Uzmanları, Çocuk Gelişimcileri, PDR, Doktorlar, Hemşireler, Sosyologlar, Aile Danışmanları, Öğretmenler ve iyi bir çocuk yetiştirmek adına Montessoriye ilgi duyan herkes eğitime katılabilir.

 

 

Montessori uzmanlık eğitimin iş olanakları nedir?

 

Montessori eğitimi başarı ile tamamlayıp üniversite onaylı Montessori eğitmeni olduğunuzda,

 

 

  • Özel ve devlet okullarında çalışabilirsiniz,
  • Belediyelerin anaokulları ve kreşlerinde hizmet verebilirsiniz.
  • Montessori Anaokulları açabilirsiniz.
  • Anaokullarında Montessori Uzmanı olarak çalışabilirsiniz.
  • Rehabilitasyon merkezlerinde Montessori uzmanı olarak çalışabilirsiniz.
  • Kendi okullarınızda ya da özel okullarda Montessori Atölyesi açabilirsiniz.

 

 

 

Montessori Nedir?

İsmini İtalya’nın ilk kadın doktoru olan pedagog Maria Montessori’den alan Montessori felsefesi, okullarda tercih edilen ve evde de uygulayabileceğiniz kapsamlı bir eğitim sistemi. Montessori eğitiminin merkezinde öğrenci yer alır. Bu eğitim sistemi, her çocuğun öğrenme hızının, ilgi duyduğu alanların ve becerilerinin farklı olduğunu kabul eder. Montessori’ye göre çocuk özgürdür ve birey olma duygusuna; yetenekleri, ilgi alanlarına ve kendi öğrenme hızına göre ulaşabilir. Bu eğitim sisteminde çocuk özgür bırakılır, dilediği kadar hata yapabilir ve öğrenme hızına göre istediği kadar tekrar etme hakkına sahip olur.

Yani Montessori eğitimi ile çocuk, kendi becerilerini kendi tercihi ve öğrenme hızıyla geliştirerek bireysel kişiliğini oluşturur. Kişisel gelişim desteği, onu özgür bırakarak gerçekleşir. Bu noktada yetişkinlerin görevi ise çocuğun içindeki yeteneği ve gizli gücü uyandırmak, onları gelişim sürecinde desteklemektir.

 

 

Montessori çocuğa ne kazandırır?

Çocuklar bir takım bilgileri keşfetmek ve yeni beceriler kazanmak için maksimum potansiyellerini geliştirerek bireysel veya gruplar halinde çalışırlar. Çocuklar yaşlarına göre beceriler kazanır ve bu beceriler zamanla pekiştirilir. Montesori eğitiminde bilim, müzik, matematik ve sosyal ve daha pek çok konuda gelişim gösterebilirler. Örneğin piyona çalma, matematik işlemleri, alfabeyi öğrenme ve insan ilişkileri hakkında detaylı konular ile çocuklar yeni bir hayatla tanışırlar. Bu dönem alınan eğitim çocuğun alt yapısını olumlu yönde etkiler ve bu durum ilerleyen yaşını da büyük oranda etkileyebilir.

 

 

Montessori okullarında ne yapılır?

Montessori eğitimi veren kreşlerde ve okullarda öğretmenin görevi çevreyi hazırlamak ve çocukların çevreyle etkileşime geçmesini sağlamaktır. Montessori sınıfları yaş gruplarına göre ayrılmakta, çocukların ihtiyacına göre düzenlenmekte ve materyaller çocukların ilgi alanlarını ve gelişim alanlarını desteklemek üzere hazırlanmaktadır. Montessori eğitim sistemi gereği; çocuklar, merakları doğrultusunda, kendi kendilerine şekillendirdikleri ve kendi hızlarında ilerledikleri bir öğrenme deneyimi yaşamaktadır.

 

 

Montessori oyuncakları nelerdir?

Montessori yöntemi, oyuncakları beş gruba ayırmaktadır. Bu gruplar; günlük yaşam becerileri, duyu, matematik, dil ve kozmik eğitimdir. Montessori oyuncakları ve materyalleri bu alanların geliştirilmesi için hazırlanmıştır. Oyuncaklar gelişimi her alanda en iyi şekilde desteklemeyi hedeflemektedir ve günlük hayatta kullanılan materyallerin minyatür hali şeklindedir.

Günlük yaşam becerileri oyuncakları el yıkama, giyinme ve temizlik gibi alanlardaki becerileri geliştirmeyi sağlayan her türlü materyaldir. Bunlar temizlik seti, yemek seti, düğme ilikleme, ayakkabı bağlama gibi oyun ve oyuncaklardır. Zil, renk ve ses kutuları, dokunma tabletleri duyu oyuncaklarını oluşturmaktadır. Sayı çubukları, zımpara kağıdından rakamlar ve toplama-çıkarma tahtaları matematik, zımpara kağıdından harfler, hareketli alfabe ve gramer kutusu gibi oyuncaklar da dil materyallerini oluşturmaktadır. Güneş sistemi, hayvanlar ve haritalar da kozmik eğitim materyalleridir.

 

 

Montessori Etkinliklerinin Çocuğa Faydaları Neler?

 

 

 

 

 

 

 

Bu tür etkinlikler, çocukların zihinsel gelişimini hızlandırıyor ve kendine özgü becerilerini geliştirmelerini sağlıyor. Aynı şekilde ince motor, kaba motor becerilerinin gelişimini sağlıyor. Yetenekleri gelişen çocuklar, kendilerini daha iyi ifade ediyor, kendilerini (potansiyellerini) keşfediyor ve özgüvenleri yüksek oluyor. Aynı zamanda çocuklar, kendi kendini eğitebilme ve geliştirebilme becerileri kazanıyorlar. Zaten montessori etkinliklerinin özünde bu anlayış vardır. Daha birçok faydası olan bu yöntem, çocuğa önceden hazırlanmış çevre ve tanınan özgürlükler ile mümkündür.

Etiketler: montessori, montessori eğitimi, ücretsiz montessori eğitimi, üniversite onaylı montessori eğitimi
Mayıs 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR