Sertifikalı Kum Terapisi Eğitim Nasıl Alınır ?

Sertifikalı Kum Terapisi Eğitim Nasıl Alınır ?

Sertifikalı Kum Terapisi Eğitim Nedir ?

Bir oyun terapisi tekniği olan kum oyun terapisi çocuklarla birlikte yapılan bir terapi yöntemidir ve 2 yaşını geçmiş bütün kişilerle uygulanabilecek bir oyun terapisi tekniğidir. Kum terapisi alan kişiler kumdan bir dünya oluşturarak kendi iç dünyalarını yansıtma imkanı bulmaktadırlar. Özellikle çocuklar ilişkisel ve duygusal zorluklar yaşadıklarında bu gibi durumların tedavisi için kullanılan kum terapisi adeta bir ilaç gibidir günümüzde giderek yaygınlaşan oyun terapisi tekniklerinin içinde kendine önemli bir yer edinmiştir. Kum terapisi bu terapiyi yapabilmek isteyenlerin alması gereken sertifika ise kum terapisi eğitimidir. Peki kum terapisi eğitimini kimlerin alacağını merak ediyorsanız şöyle bir sıralama yapabiliriz.

 

Psikolojik danışmanlık yapanlar, aile danışmanlığı yapanlar, psikologlar, özel eğitim verenler çocuk gelişimi eğitimcileri, sosyologlar, okul öncesi öğretmenleri, edebiyat öğretmenleri, sınıf öğretmenleri, Türkçe öğretmenleri ve bu alana ilgi duyan veya ilgi besleyen herkes bu eğitimi alabilmektedir. Bu gibi soruları atladıktan sonra kafada tek bir soru kalıyor kum terapisi nasıl yapılır? Terapist kendisine gelen kişinin önüne kuru kum ve ıslak kumdan oluşan 2 adet kum koyar kendisine gelen kişi ise hangi tepsiyi kullanacağına karar verir ve tepsilerin boyutları ise göze dokunur olması gerekmektedir. Verilen tepsilerin içi ise mavi renktedir ve bu mavilik suyu temsil etmektedir. Daha sonra gelen kişiye binlerce minyatür oyuncak verilmektedir. Verilen minyatür oyuncaklar gerçek objelerden oluşması gerekmektedir. Daha sonra gelen kişi ise minyatürünü seçerek tepside dilediği sahneyi oluşturmaktadır. Bu gibi konuların dışında eğitim almak isteyen kişiler iki adet soru beklemektedir. Bunlar sertifikalı kum terapisi eğitim nereden almalı ve en iyi sertifikalı kum terapisi eğitim nereden alınırdır.

 

Sertifikalı Kum Terapisi Eğitim Nereden Almalı ?
Sizi bekleyen sorulardan biri olan sertifikalı kum terapisi eğitim nereden almalı sorusuna cevap olarak kişinin kendi eğitim beklentisi cevaplamaktadır. Eğer iyi bir eğitim almak ister iseniz bu eğitim seviyesini karşılayan yerden almanız gerekmektedir. Aynı zamanda alacağınız eğitim kurumunun üniversite onaylı sertifika vermesi sizin için önemlidir.

 

En İyi Sertifikalı Kum Terapisi Eğitim Nereden Alınır ?
Seçtiğiniz koşullar çerçevesinde en uygun eğitimi veren kurumu araştırıp bulduktan sonra o kurumdan eğitim almanız gerekmektedir. Ama biz sizleri bulma zahmetinden kurtararak en iyi ve en uygun eğitimi sunmaktayız … 


 

Etiketler: sertifikalı kum terapisi,oyun terapisi
Ocak 12, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR