Sağlıklı Beslenme Koçluğu Eğitimi Nedir? Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Beslenme Koçluğu Eğitimi

SAĞLIKLI BESLENME NEDİR?

İnsan hayatını en çok etkileyen faktörlerden biri beslenme alışkanlıklarımızdır. Gün içerisinde yediğimiz besinlerin içerikleri, miktarı, türleri ve özellikleri büyük önem taşır. Doğru besinleri yeterli miktarda tüketen bireyler sağlıklı ve zinde olurlar. Diğer yandan sağlıksız, yüksek kalorili, çok yağlı ya da çok karbonhidratlı beslenen bireylerin zamanla ortaya çıkan sağlık problemleri ve aşırı kilo problemleri gözlenir. Sağlıksız beslenmek çok az yemek anlamına gelmez, sağlıklı beslenmek yediğimiz besinlerin bedenimize olumlu etkisi olacak ve bize yeterli gelecek miktarda tüketilmesidir. Çok az ve yetersiz beslenen bir insan da gereğinden fazla ve sağlıksız besin tüketen bir insan kadar yanlış besleniyordur.

Özetle anlatacak olursak beslenme hayatımızın en büyük parçası, bedenimizin sağlığı yaşam standartlarımızı etkiler. Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmek istiyorsak beslenmemize ciddi anlamda dikkat etmemiz gerekir.

 

SAĞLIKLI BESLENME KOÇLUĞU EĞİTİMİ NEDİR?

Sağlıksız bir vücut yaşam kalitesini düşürür. Sağlıksız bedene sahip olan insanların ruh halinden uyku düzenine kadar hayatı olumsuz etkilenir. Örneğin sağlıklı ve düzenli beslenen bir insan güne daha enerjik başlar ve gün içerisinde yaşamını daha dinamik sürdürür fakat düzensiz ve sağlıksız beslenen bir insan sürekli halsiz, yorgun ve hantal olur çünkü kendisine dengeli enerji ve vitaminler yükleyecek yiyeceklerle değil yüklü şeker ve yağlı yiyecekler tercih eder. Beslenme koçluğu eğitim programıyla koçluk yapacağınız insanların beslenme programlarını düzenleyebilirsiniz ve onların beslenme düzenlerini sağlıklı yönde etkilemek için yardımcı olabilirsiniz.

Beslenme koçluğu eğitimi sertifika programıyla hem kendi beslenme düzeninizi oluşturup hem de insanlara yardımcı olup onlara koçluk hizmeti sağlayabilirsiniz.

 

SAĞLIKLI BESLENME KOÇLUĞU EĞİTİMİNİN AMACI

Beslenme koçluğu eğitimini üniversite onaylı aldığını zaman özel ve kamu kurumlarda çalışma imkanı bulabilirsiniz. Devlet üniversitesi onaylı sertifikanız olduğu takdirde sertifikanızın geçerliliği konusunda problem yaşamazsınız.

Beslenme koçluğu eğitimini dilerseniz uzaktan eğitim sistemiyle alabilirsiniz. Beslenme koçluğu eğitimini online olarak aldığınız zaman alanlarında uzman hocalar tarafından çekilmiş kayıtlı eğitim videolarını istediğiniz zaman, istediğiniz yerde ve istediğiniz kadar izleyip eğitim görebilirsiniz.

 

SAĞLIKI BESLENME KOÇLUĞU EĞİTİMİNE KİMLER KATILABİLİR?

Beslenme koçluğu eğitimini diyetisyenler, doktorlar, psikologlar, psikolojik danışmanlar, hemşireler, ebeler, sosyal hizmet uzmanları, çocuk gelişim uzmanları, aile danışmanları, koçlar. Bunlar dışında bir bölüm mezunuysanız sitede yazan iletişim numaralarından sizinle özel olarak ilgilenecek olan eğitim danışmanlarımızla görüşme sağlayıp bilgi alabilirsiniz.

 

BESLENME KOÇLUĞU EĞİTİM SÜRECİ NASIL İŞLEMEKTEDİR?

Kayıt aşamasından sonra size özel olarak oluşturulan kullanıcı adınız ve şifrenizle birlikte omurboyuegitim.com sitesinde sadece sizin giriş yapabileceğiniz özel bir panelden daha öncesinden kaydedilmiş eğitim videolarımızı istediğiniz gün ve tarihte telefonunuzdan, bilgisayar veya tabletinizden kısacası internetin olduğu her yerden girip izleyebilirsiniz. Yine panelinizde bulunan ‘’dökümanlarım’’ kısmından yazılı kaynakları indirip çıktısını alabilirsiniz. Eğitimlerinizi tamamladıktan sonra ‘’sınavlarım’’ kısmından kendinizi bilgisayar üzerinden hiçbir yere gitmeden istediğiniz zaman sınav yapabilirsiniz.

 

ÜNİVERSİTE ONAYLI "SAĞLIKLI BESLENME KOÇLUĞU EĞİTİMİ"Nİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

SAĞLIKLI BESLENME KOÇLUĞU EĞİTİMİ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN HEMEN ARAYIN!

0507 204 61 83  &    0542 204 61 82

    0507 204 61 82      &    0544 204 61 82

 

Etiketler: Sağlıklı Beslenme Koçluğu Eğitimi, Üniversite Onaylı Sağlıklı Beslenme Koçluğu Eğitimi, En İyi ve En Kaliteli Sağlıklı Beslenme Koçluğu Eğitimi, Sağlıklı Beslenme Koçluğu Eğitimi Nedir?
Ağustos 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR