RÖPORTAJ / Aile Danışmanı Nasıl Olunur?

RÖPORTAJ / Aile Danışmanı Nasıl Olunur?

Merhabalar,

 

Bugünkü röportaj konumuzda hocamızla “ Aile danışmanı nasıl olunur?” konusunu konuşacağız. Aile danışmanı nasıl olunur? Aile danışmanı olmak için ne gereklidir? Herkes aile danışmanı olabilir mi? konular neredeyse herkesin kafasını karıştıran konulardır. Tüm bu konular üzerinde Çukurova aile danışmanlık merkezinin müdürü ve aile danışmanı olan hocamızla ile güzel bir görüşme yaptık. Hadi şimdi sizlere görüşmemizde aile danışmanı nasıl olunur? Sorusunun cevabını profesyonel olarak aktarayım.

 

Aile Danışmanı Nasıl Olunur?

Aile danışmanı nasıl olunur? Sorusunun cevabını doğru bir şekilde anlatabilmek için 2012 yılında çıkan aile danışmanı merkezi nasıl açılır yönetmeliği ile 2014 yılında mesleki yeterlilik kurumu tarafından çıkartılan aile danışmanı meslek standartlarını bilmek gerekir.

 

2012 yılında aile ve sosyal hizmetler bakanlığının çıkarmış olduğu yönetmelikte aile danışmanı nasıl olunur sorusunun cevabı açıkça yazılmıştır diyebiliriz. Aile danışmanlığı yönetmeliğine göre aile danışmanı olmak için iki şart gereklidir.

Aile danışmanı olmanın ilk şartı; tıp, psikoloji, psikolojik danışmanlık, sosyoloji, sosyal hizmet, çocuk gelişimci ve hemşirelik bölümlerinden mezun olmak,

Aile danışmanı olmanın ikinci şartı, yukarıdaki bölümlerden mezun olduktan sonra üniversite onaylı en az 450 saatlik aile danışmanlığı eğitimi almak ve sonrasında başarılı olduğuna dair aile danışmanlığı sertifikasına sahip olmaktır. Ya da aile danışmanlığı üzerine tezsiz yüksek lisans yapmanız gerekmektedir.

 

Aile danışmanı nasıl olunur sorusunun cevap olarak o zaman net olarak diyebiliriz ki 7 bölümden mezun olduktan sonra üniversite onaylı aile danışmanlığı eğitimi alıp sonrasında yapılan sınavda aile danışmanlığı eğitimi sertifikasına sahip olmaktır diyebiliriz.

2014 yılında mesleki standartların belirlenmesi amacıyla mesleki yeterlilik kurumu ve aile sosyal hizmetler bakanlığının hazırladığı 6. Seviye aile danışmanlığı meslek standartları bunu desteklemektedir.

 

Aile danışmanı olmak için  hocamızın tavsiyesi Ömurboyu eğitimden aile danışmanlığı eğitiminin alınmasıdır.   Ömurboyu eğitim onlarca devlet ve özel üniversite iş birliğinde 67 ilde 800 grup aile danışmanlığı eğitimi açmıştır. Aile danışmanlığı öğrencilerinin uygulama yapabilmesi ve bu alanda yetkin bir uzman olabilmeleri için İstanbul, Kocaeli, Ankara, Antalya ve Adana da aile ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı özel aile danışmanlık merkezleri açmıştır.

 

Sizlerde geleceğin mesleği olan aile danışmanlık mesleği için eğitim almak isterseniz ömür boyu eğitimle hemen iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu röportajımızın burada sonuna geldik. Bir sonraki konumuz “aile danışmanlığı eğitimini nereden almalıyım “ konusunu işleyeceğiz. Hepinize sağlıklı haftalar dilerim.

 

Aile danışmanı iş fırsatlarını bu sitede inceleyebilirsiniz

Etiketler: Aile danışmanı nasıl olunur?
Nisan 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR