Psikanaliz Eğitimi Nasıl Alınır ?

Psikanaliz Eğitimi Nasıl Alınır ?

Psikanaliz Eğitimi Nedir ?

Psikanaliz eğitimi nedir sorusuna cevaplayarak başlamak psikanaliz eğitimi adına iyi bir başlangıç olacaktır. Psikanaliz ruhsallığın değişik boyutlarda süreçlerde ve katmanlarda inceleyen bir bilim dalıdır. Ruhsal soru arayış, sorun ve bozukluklar çerçevesinde etkili bir tedavi yöntemidir ve günümüzde ise bu tedavi yöntemi iyi verildiği takdirde oldukça etkilidir. Psikanaliz eğitimi ise bu alanda bilgi sahibi olmak isteyen kişilerin aldığı eğitimin adıdır. Psikanaliz Sigmund Freud ölümüne kadar psikanaliz çatısında kuramsal ve teknik çalışmalar yapmıştır ve bu süre zarfı boyunca psikanaliz bilimi evrim geçirmiş ve bu evrim sonrası gelişme kaydetmiştir. Bu Evrim ve gelişme Freud öldükten sonra onun bırakmış olduğu bu çok değerli mirası üstlenen ve Freud'un bırakmış olduğu temeli sağlam bir şekilde yerleşen geleneğe sahip çıkan psikanaliz kuşakları tarafından da sürdürülmektedir. Bunun sonucunda ise bir asrı deviren psikanaliz insanlığın hizmetinde olmaya ve insanların sorunlarına çare olmaya devam etmektedir.

 

Kimler Psikanalist Olabilir ?

Analiz eğitimi nedir sorusunu cevaplayan kişiler bu alanda eğitim almak istediklerinde karşısına bir soru daha çıkmaktadır. Bu soru ise kimler psikanalist olabilir sorusudur bu soruya cevap olarak şöyle kişilerin olabileceğini sıralayabiliriz: Psikiyatrist, çocuk psikiyatri, PDR, psikolojik danışmanlığı ve rehberlik, psikolog, pratisyen hekim, herhangi bir tıp branşında uzmanlık almış hekimler, sosyal hizmet uzmanları, üniversite mezunu psikiyatri hemşireleri, psikiyatri asistanın çocuk psikiyatri asistanı, ruh sağlığı meslekleri dışındaki alanlardan başvuran kişiler, bu eğitim programına başvurabilir ve eğitim sonucu sertifika sahibi olabilirler. Sertifika  almak için kişinin eğitim aldığı kurum içerisinde gireceği olan sınavdan geçerli puanı alması gerekmektedir. Bu sayede sınavı başarılı bir şekilde geçen kursiyer bireyler sertifika sahibi olabilir.

 

Psikanaliz Nasıl Yapılır ?

Bu alana merak salan bu alanda tedavi görmek isteyen veya bu alanda çalışmak isteyen kişilerin psikanaliz nasıl yapılır sorusuna oldukça bir merak ve önem vermektedirler.  Psikoanaliz seanslar halinde yapılmaktadır. Analizanın Divanda uzandığı ve psikanalistin, analizanın görüş çerçevesinde olmadığı bir biçimde 45 dakikalık seanslar dahilinde hafta içerisinde 3 veya 5 seans ile yapılmaktadır. Bu seans aralıkları analizanın çok hasta durumunun çok ağır olmasıyla ilgili olmamaktadır. Psikanaliz içinde bulundurduğu doğası tüm bilinç dışı ve ruhsal süreçlerin kendi arasında ilişkileri bulunduğunu fark etmek adına psikanalist de bu yoğunlukta çalışmayı gerektirmektedir.

Etiketler: psikanaliz eğitimi sertifikası,edevlette sorgulanabilir
Mart 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR