Oyun Terapisi Eğitimi Neden Önemlidir ?

Oyun Terapisi Eğitimi Neden Önemlidir ?

Oyun Terapisi Eğitimi

Oyun ve oyuncaklardan yardım alarak çocuklarda psikolojik sorunların çözümünü sağlayan yönteme oyun terapisi denir. Psikoloji eğitimleri içinde çocuklarla güçlü iletişim kurmak açısından oyun terapisi eğitimi önem taşır. Çocuğun terapiste koşulsuz güven duyması için oyun terapisi eğitimi almak ruh sağlığı uzmanı için büyük şanstır.

Oyun terapisi eğitimi ile çocuğun ne hissettiğini anlamak dışında iyileşme sürecini de hızlandırırsınız. Ruhsal veya fiziksel olarak örselenmiş çocukların oyun terapisi eğitimi alan pedagog tarafından desteklenmesi gerekir. Oyun terapisi eğitimi alırken tedavi sürecini grup veya bireysel olarak da yürütürsünüz. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu yaşayan çocuklarda sorunun yıkıcı etkisini azaltmak açısından önem taşır.

 

Oyun Terapisi Eğitimi Nedir?

Oyun terapisi eğitimi nedir merakında olanlar psikoterapi yöntemlerinden biri olduğunu bilmelidir. Psikanalitik oyun terapisi, oyun terapisinin bilişsel davranışçı terapi ile kullanımı vb. konular eğitim içeriklerindedir. Oyun etkinliği, fen ve matematik etkinlikleri çocuğun güven duygusunu kazanmanıza yardımcı olur.

Oyun terapisi eğitimi nedir diye merak ettiğinizde aslında çocuğun güven duygusunu doğru yönlendirebilme beceri kazanma olduğunu görürsünüz. Güven duyan çocukların psikolog, pedagog ile konuşması mümkündür. Oyun terapisi eğitimi içeriği zenginleştirildiğinden çocuğun ilgisini çekebilecek çok fazla yöntem vardır. Her çocuğun ilgi ve odak noktası aynı olmadığından eğitimler geniş tutulmuştur.

 

Oyun Terapisi Eğitimi Sertifikası Alma Şartları

Oyun terapisi eğitimi sertifikası alma şartları bir bakıma bu eğitimin kimlerce alınabileceğini de belirler. Oyun terapisi eğitimi sertifikası alma şartları içinde en önemlisi psikoloji eğitim almaktır. Psikoloji eğitimi almış kişiler veya psikoloji alanında yüksek lisans yapanlar oyun terapisi eğitimi sertifikası sahibi olur.  

Klinik psikoloji veya psikoloji alanında yüksek lisans yapanlar da oyun terapisi eğitimi sertifikası alma şartlarını sağlar. Psikoloji eğitimleri almamış kişilerce alınması ve tekniğin çocuklarda uygulanması mümkün değildir.

Oyun Terapisi Eğitimi Kimler Alabilir?

Oyun terapisi sertifikası ile oyun terapisi uygulanabilir. Oyun terapisi eğitimi kimler alabilir ise onların programa kayıt yaptırması gerekir.

  • Psikolog
  • Pedagog
  • Aile danışmanı
  • Doktor
  • Psikiyatri hemşiresi
  • Psikolojik danışman
  • Sosyal hizmet uzmanı
Etiketler: oyun terapisi eğitimi sertifikası
Mayıs 22, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR