Ömür Boyu Eğitim UMFED ile Bağımlılık Danışmanlığı Konusunda Anlaşma İmzaladı

Ömür Boyu Eğitim  UMFED ile Bağımlılık Danışmanlığı Konusunda Anlaşma İmzaladı

 

Bağımlılık; kişinin kullandığı bir madde, alkol, nesne veya yaptığı bir davranış (eylem) üzerinde otokontrolünü kaybetmesi ve bunlara sürekli ihtiyaç durması haline verilen isimdir.Bağımlılık kavramı günümüzde çok çeşitli alanlara ayrılmıştır. İlk ortaya çıktığı zamanlarda bağımlılık kavramı daha çok fiziki bir nesneye karşı  örneğin : uyuşturucu ,hap vb. verilen tepki olarak adlandırılırken artık sosyal medya,internet , oyun gibi çeşitlenmiştir.Kayıtlara geçmiş vakalardan yola çıkarak bağımlık  ilk etapta bir merak ile kendisini göstermektedir. Kişi kendi kontrol mekanizmasını yitirdikten sonra yoksunluk duyduğu nesne ve maddeye sürekli bir yönelim içinde olmaktadır.Bu durum zamanla bağımlılığa neden olabilmektedir. Bağımlılık bir nevi  kısır döngü olarakta nitelendirilebilir. Kişi önce maddeye karşı merak duyar, ama aynı zamanda da maddenin etkilerinden korkar.

 

 

Günümüzün çok büyük bir sorunu haline gelen bağımlılıktan kurtulabilmek gereken profesyonel desteklerle mümkün olabilmektedir. Bu noktada bağımlılık ile alakalı eğitimli kişilerin danışmanlığına başvurulabilir. Çok sayıda kurumun verdiği Bağımlılık Danışmanlığı Eğitimi Sertifikası ile bu işlemler yapılabilmektedir. Peki ya danışman olmadan bu işlemler mümkün müdür ?   Bağımlılık kronik bir beyin hastalığıdır. Bu nedenle kişiler, bir süre kullanımı bıraksalar da zaman içinde tekrar kullanmaya başlama ihtimalleri çok çok yüksektir. Uzman desteğiyle, kişiler maddeyi kullanmadan yeni bir dünya kurmayı daha kolay başarabilirler.

 

 

Bağımlılık tedavisi'nde çok sayıda etken bulunmaktadır. Bağımlı kişinin ailesine çok büyük görevler düşmektedir. Yakın çevresi tarafından tedavi olması için yönlendirilen ve yüreklendirilen bireylerin daha çabuk bağımlılıktan kurtulduğu bilimsel sonuçlarla da kanıtlanmıştır. Bağımlılığın ileri safhalarında bulunan kişilerin  kendi can güvenliği tehdit altındaysa, onun maddeye ulaşımını engellemelidir. Eğer bağımlının maddi geçimini aile sağlıyorsa, bağımlının tüm ihtiyaçlarını karşılayıp ona destek olmalı, ancak madde almasına parasal destek sağlamamalıdır

 

Ülkemizde bağımlılık ve uyuşturucu ile mücadele eden önemli derneklerden biri olan UMFED çok sayıda gencimize destek sağlamaktadır. Öte yandan daha iyi şartlar oluşturulduğu vakit toplumdaki her bireyin de iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, yararlıyı zararlıdan ayırt edebileceğinden de eminiz. Bu bilinç doğrultusunda, sportif, sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra sağlık ile ilgili alanlarda aktif bir biçimde yola çıkmayı ve bu yolda kalmayı hedefledik. Çeşitli yayınlar ve araştırma dosyaları hazırlayarak, ilgili kurum ve kuruluşları bilgilendirmeyi amaçladmaktadır. Dernek  bünyesinde sanat evleri, spor kompleksleri, rehabilitasyon merkezleri, uyum köyleri oluşturmayı plânlamaktadırlar.

 

 

Verdiği eğitimler ile gençlerimizi uyuşturucu ve bağımlılık konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen UMFED;  kurumumuz ile bir protokol imzalamıştır.Yapılan bu anlaşma gereği uyuşturucu ve bağımlılık konusunda danışmanlık yapmak isteyen kişilere kurumuzda eğitimler verilerek sertifika almaları sağlanmaktadır. Aldıkları bu sertifika ile kişiler bağımlılık konusunda sorun yaşayan diğer insanlara yardım edebilmektedir. Sizler de alanında uzman ekibimiz tarafından hazırlanan bağımlılık danışmanlığı sertifikasına sahip olmak istiyorsanız hemen şimdi bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler: bağımlılık,UMFED, Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu,Bağımlılık danışmanlığı,Ömür Boyu Eğitim,Bağımlılık Danışmanlığı Eğitimi Sertifika
Aralık 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR