Öğrenci Koçluğu Ve Eğitim Danışmanlığı Sertifikası Nereden Alınır ?

Öğrenci Koçluğu Ve Eğitim Danışmanlığı Sertifikası Nereden Alınır ?

Eğitim hayatının en başından düzenli ve programlı olarak ilerlemesi başarının kaçınılmaz olmasını sağlar. Öğrencilerin akademik hayatlarını şekillendirme konusun da profesyonel destek almak yanlış kararlar alınmasını engeller. Öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı bunu gerçekleştirmek için ideal programlardan biridir. 

 

  • Öğrencinin, eğitim koçluğu sertifikası olan kişi tarafından yönlendirilmesi yararınadır. Öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı desteği alan öğrenci şunları bilir;
  • Hangi dersi nasıl ve ne kadar sürede çalışması gerektiği
  • Kavrama becerisini nasıl artıracağı
  • Stres, kaygı ve öfke ile nasıl başa çıkacağı
  • Zaman yönetimini nasıl sağlayacağı 
  • Hedeflerine ve hayallerine nasıl ulaşacağı 
  • Gelecekte kendini nerede göreceği ve bunun için neler yapması gerektiği 

Öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı desteği alacağınız kişinin en iyi öğrenci koçluğu eğitimi almış olmasına dikkat edin. Öğrencinin başarısını tesadüflere bırakmamak için danışmanın eğitimi önemlidir.


Eğitim Koçluğu Sertifikası

Öğrenci koçu veya eğitim koçu olacakların eğitim koçluğu sertifikası alması gerekecektir. Eğitim koçu, eğitim koçluğu sertifikası olmadan koçluk merkezi, özel okullar, etüt merkezleri veya eğitim kurumlarında danışmanlık verecek. Kurumlarda eğitim koçluğu yapacaksa eğitim koçluğu sertifikası mutlaka istenir. Bu belge kişinin öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı eğitimi aldığını somut olarak gösterir.


Online Eğitim Koçluğu Sertifikası

Aktif çalışma hayatınız varsa veya yoğun çalıştığınız için kendinizi geliştiremiyorsanız online eğitim koçluğu sertifikası alabilirsiniz. Ömür Boyu Eğitim’den online eğitim koçluğu sertifikası alırsanız üstelik sertifikada uzaktan veya online ifadeleri de yer almaz. Başvuru yaptığınız kurumlarda da sizin hakkınızda olumsuz intiba oluşmaz. En iyi öğrenci koçluğu eğitimi arıyorsanız bu kurumu tercih edin. Online eğitim koçluğu sertifikası devlet üniversitesi onaylı şekilde verilir. Uluslararası geçerli eğitim koçluğu sertifikası olduğu için YÖK denkliği olan yerlerde de sertifikayı kullanırsınız. 


En İyi Öğrenci Koçluğu Eğitimi

Öğrenci koçluğu veya eğitim koçluğu sertifikası almak başarılı olmak için yetmez. En iyi öğrenci koçluğu eğitimi de almalısınız. Böylece ebeveyn, sınav ve okul üçgeninden profesyonel bir şekilde öğrenciyi çıkarırsınız. En iyi öğrenci koçluğu eğitimi alanlar öğrencilerine profesyonel danışmanlık verebilir. 

Etiketler: Öğrenci,Koçluk,Onaylı Sertifika,Edevlette sorgulabilir
Mart 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR