Öğrenci Koçluğu Sertifikası

öğrenci koçluğu eğitimi sertifikası

Öğrenci Koçluğu Sertifikası

Lisans eğitimi alanlar ya da kendilerini farklı alanda geliştirmek isteyenler sertifika programlarını denerler. Sertifika programları bazı mesleklerde lisans eğitimi kadar iş görür. Bireysel danışmanlık verilecek meslekler için bile bu durum geçerlidir. Öğrenci koçluğu sertifikası da en çok alınan sertifika programlarındadır. Çocuklar kendilerini ifade etmeye başladıklarında okul öncesi kurumlar ile eğitim hayatına başlar. En az 12 ile 13 yıl boyunca eğitim görürler. Dolayısı ile de ülkemizde en çok ihtiyaç duyulan mesleklerden biri öğrenci koçluğudur. Öğrenci koçluğu, meslek olarak düşünmeseniz de 6. seviye meslek olarak görülür. İş değişikliği yapacaksanız ya da freelance çalışmak istiyorsanız öğrenci koçluğu sertifikası alabilirsiniz.

Öğretmen olsanız da öğrenci koçluğu sertifikası ile öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı yaparsınız. Bireysel danışmanlık ve koçluk hizmetleri verebileceğiniz öğrenci koçluğu sertifikası, iş başvurularında verilir. Bireysel danışmanlık verseniz bile danışanlarınız sizden sertifikanızı talep edebilir. Uzman olduğunuzun bir göstergesi de eğitim danışmanlığı sertifikasıdır. Özel eğitim merkezleri MEB egzersiz eğitimleri, kurumsal eğitimler ve kişisel gelişim eğitimleri verir. Öğrenci koçluğu gibi eğitimlerin bazı amaçları vardır;

  • Eğitim seviyesini yükseltmek
  • Başarı düzeyini artırmak
  • Hayat standardını yükseltmek
  • Nitelikli çalışan ihtiyacını gidermek
  • Yeni iş alanları açmak
  • İş değişikliği yapmak istediğinizde fırsat sunmak

Öğrenci koçluğu sertifikası yukarıda sayılanların hepsini karşılayacak bir belgedir. Özel okullarda, devlet kurumlarında ve eğitim merkezlerinde çalışabilirsiniz. Serbest meslek olarak çalışabilir, iş yoğunluğunu kendinize göre belirleyebilirsiniz.

Eğitim merkezleri, öğrenci koçluğu sertifikası verirken eğitimlere de ayrıca özen gösterir. Koçun başarılı olması ve nitelikli eğitim alması için uygun eğitimler verilir. Ömür Boyu Eğitim merkezi de bunlardan biridir. Öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı dersleri üniversite düzeyinde hazırlanır. Öğrencilerin koçlardan en iyi verimi alması için eğitimler verilir. Eğitimin kalitesi arttıkça da öğrenci koçu danışanları artar.

Öğrenci koçluğu sertifikası, Ömür Boyu Eğitim’den farklı eğitim paketleri ile sunulur.

  1. Profesyonel öğrenci koçluğu eğitimi
  2. Öğrenci koçluğu özel
  3. Eğitim koçluğu ve danışmanlığı
  4. Öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı eğitimi

  Eğitim seçeneklerinin her birinin ders süresi ve öğrenci koçluğu sertifika ücreti farklıdır. Almak istediğiniz eğitimin şartlarını öğrenerek eğitim alabilirsiniz. 120 saatlik eğitim paketleri ve diğer eğitim süreleri sonunda öğrenci koçluğu sertifikası alınır. Üniversite onaylı öğrenci koçluğu sertifikası, koçluk yapmak isteyenler için fırsattır. Dönemsel olarak eğitim indirimleri olup dilediğinizi seçebilirsiniz. Tüm eğitimler sonunda anlaşmalı olunan üniversiteden sertifika alırsınız. Üniversite onaylı öğrenci koçluğu sertifikası, bu eğitimlerin hepsinden sonra verilir. Sertifikanın e devlet sistemi üzerinden görülebilmesi de danışanlarınızda güven sağlar.

Uzaktan eğitimle öğrenci koçluğu sertifikası almanız bulunmaz fırsattır. Sertifikanızda uzaktan kelimesi yazmaz. Eğitimleri dilerseniz örgün eğitim şeklinde alabilirsiniz. Eğitim merkezlerindeki derslere fiziki olarak katılmanız mümkündür. Çalışıyorsanız ya da sürekli eğitim merkezine gitmek istemiyorsanız o uzaktan derslere de katılabilirsiniz. Süpervizyon eğitimlerine, dokümanlara, videolara her zaman panel üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu da çalışırken bile eğitim almanızı kolaylaştırır. Dilediğiniz saatte ve günde ders çalışmak için oturum açabilirsiniz. Anlamadığınız konuları tekrardan çalışabilirsiniz. Eğitim modeli, her kursiyerin konuyu tamamen anlayacağı şekilde oluşturulmuştur. Yapabilir miyim, kursu bitirebilir miyim korkunuz varsa bu yersizdir. Eğitimler oldukça nitelikli olsa da herkesin anlayacağı şekilde anlatılır. Tekrar yapma olanağınızın da bulunması avantajdır. Öğrenci koçluğu sertifikası almak ve merak ettiklerinizi sormak için eğitim merkezini arayın. En iyi öğrenci koçluğu sertifikası alabileceğiniz kurumlardan biridir.   

Etiketler: öğrenci koçluğu nedir, öğrenci koçluğu eğitimi, öğrenci koçluğu eğitimi sertifikası, öğrenci koçluğu fiyatları, öğrenci danışmanı, öğrenci danışmanlığı eğitimi
Kasım 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR