Montessori Uzmanlık Eğitim Sertifikası Ne İşe Yarar?

Montessori Uzmanlık Eğitim Sertifikası Ne İşe Yarar?

Montessori Uzmanlık Eğitim Sertifikası Ne İşe Yarar?
 

Var olan eğitim modelleri içerisinde yüksek başarı sağlayan Montessori Eğitimi son yıllarda birçok okul öncesi kurum ve okullarda kullanılıyor. Montessori eğitimi sayesinde çocuklar yeteneklerine göre eğitim alırken kendi ihtiyaçlarını da anlayabiliyor. Montessori eğitim modeli şuan için dünya çapında çok sayıda ülkede kullanılıyor. Çocukların yeteneklerine göre eğitim görmesi onları hem bilgi yükünden kurtarıyor hem de yetenekleri doğrultusunda daha başarılı olabiliyorlar.

Bu eğitim modelinde başarısı artan çocukları fark eden ebeveynler çocukları için Montessori eğitimi aldırıyor. Çocuklarda başarı düzeyini oldukça artıran Montessori eğitimi verebilmek için bu alanda sertifika almanız gerekiyor. Eğitimcilerin çocuklara yaklaşımının nasıl olması gerektiğini de öğreten Montessori uzmanlık eğitimi ile kariyerinizde başarılı olabilirsiniz.

 

Montessori eğitim sertifikası olmadan Montessori eğitimi verilemez. Montessori Okulları’nda eğitim vermek için de aynı şekilde Montessori uzmanlık eğitimi almak gereklidir. Montessori uzmanlık eğitimi programı sonrasında verilen üniversite onaylı Montessori Uzmanlık Eğitimi Uygulayıcı Sertifikası ile eğitmen olarak birçok kurumda görev yapabilirsiniz.
 

Montessori uzmanlık eğitimi, Montessori kurumlarında çalışmasanız bile öğrencileriniz için büyük oranda fayda sağlar. Montessori eğitim öğretileri ile çocukların daha kısa sürede öğrenmesini kolaylaştırabilirsiniz.
     

Montessori Sertifikası Nerden Alınır?

Montessori sertifikası nerden alınır diye merak ediyorsanız bu işi profesyonel olarak yapan eğitim merkezlerini tercih etmelisiniz. Ömür Boyu Eğitim Merkezi, Montessori uzmanlık eğitim programı sonrasında Montessori sertifikası verir. Alacağınız Montessori sertifikası iş başvurularında güven oluşturması açısından üniversite onaylı olmalıdır.
 

Ömür Boyu Eğitim Merkezi, Montessori uzmanlık eğitimini ters yüz öğrenme modeli ile verir. Ters yüz öğrenme modelinde bireylerin kavrama gücü daha yüksektir. Montessori uzmanlık eğitimi alırken tüm materyaller ve dokümanlar size sunulur. Ayrıca belli bir süre daha sisteme giriş yaparak Montessori uzmanlık eğitim derslerini alabilirsiniz.
 

Montessori eğitim ücreti, anaokullarında verilen eğitim için alınan ücrete göre daha fazladır. Bu eğitim modelinde çocuklarla tek tek ve bireysel iletişim kurulur. Çocuğu anlama ve ona göre eğitim verme ekstra çaba gerektirdiğinden bu alanda alacağınız Montessori sertifikası gelirinizin artmasını da sağlayacaktır. 

  

Etiketler: Montessori, Eğitim, Sertifika, Montessori Uzmanlık
Eylül 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR