Kısaca Ters Yüz Eğitim Modeli

Ters Yüz Eğitim Modeli

TERS YÜZ ÖĞRENME MODELİ (FLIPPED LEARNING)

Flipped Learning, yenilikçi, bağımsızlıklarına düşkün, dünyadaki akranlarıyla kolayca iletişim kurabilen, teknoloji ile iç içe büyüyen Y ve Z kuşaklarının ihtiyaçlarına cevap verebilen bir eğitim modeli olarak nitelendiriliyor.

 

Flipped Learning (Ters-yüz Öğrenme) Nedir?

 

Geleceğin eğitim modeli olarak kabul edilen Flipped Learning, geleneksel öğrenmeyi tam tersine çevirmektedir. Geleneksel eğitim sisteminde bilgi, eğitimci tarafından sınıfta öğrenciye aktarılır, bilginin özümsenmesi aşamasında ise öğrenci ödevlerle, projelerle baş başa bırakılmaktadır. Flipped Learning modelinde ise, öğrenciye bilgi aktarımı ders gününden önce akademisyen tarafından hazırlanan ders videoları ile gerçekleşiyor. Öğrenciler derse gelmeden önce, istediği bir zamanda ve yerde ders videosunu izlerler, notlar alırlar ve anlamadıkları yerlerle ilgili sorular hazırlarlar. Sınıfta ise, bilginin özümsenmesi ve yeni bilgilerin çıkarımına yönelik grup çalışmaları, tartışmalar, problem çözme etkinlikleri, soru-cevap aktiviteleri gibi öğrencinin aktif katılımını gerektiren aktiviteler gerçekleştirilir.

 

Ömür Boyu Eğitim Merkezi olarak 2015 yılının başlarından itibaren ters yüz öğrenme modelini aktif bir şekilde kullanmaya başladık, Kendimize ait kapalı devre online canlı eğitim sistemlerimiz ve video eğitimlerimiz mevcut. 

 

Ömür Boyu Eğitim Merkezi Olarak Uyguladığımız Ters Yüz Öğrenme modelinden Bahsedecek Olursak;

Ters yüz öğrenme modeline uygun olan eğitimlerin hepsi için, akademisyen yada alanında uzman hocalarımız tarafından sistemlerimize eğitimin sunumları, dokumanları ve eğitim videoları yüklenir. öğrenci istediği zaman, istediği yerden ve istediği dijital cihazdan sisteme girerek sunuları ve dokumanları indirir, inceler, konu ile iligili kütüphaneden yada googledan daha fazla araştırma yapar, ve takıldığı yerleri not alır, sonrasında öğrenci tüm eğitim videolarını izler, sorularına cevap bulabildiyse canlı eğitimde sadece katılımcı olur, sorularına cevap bulamadı ve eğitmene sormak istediği konular varsa, canlı-etkileşimli sistemimiz üzerinden eğitmene sorularını yöneltir ve gerekli süpervizyon hizmetini alır. bu sistemimiz sayesinde öğrenci satın aldığı eğitiim %100 öğrenme şansını yakalmış olur.

 

Bu modelin Ögrenciler açısından avantajları;

 

 

Ögrenciye becerilerine göre farklı sürelerde ögrenme olanagı saglaması
Ögrencinin yorum yapma yetenegini geliştirmesi
Ögrencinin aktivitelerde kullanacağı bilgiyi önceden öğrenmesine olanak sağlaması
Hasta olan ya da gelmeyen öğrenciye bilgiye istediği zaman erişme imkanı sunması
Öğrenciye öğrenme faaliyetlerinde sorumluluk almasını sağlaması
Öğrenciye uygulamalarda yaşıtlarıyla aktif olarak çalışmasına olanak sağlaması

Etiketler: ters yüz eğitim,ters yüz eğitim modeli nedir,ters yüz eğitimin faydaları,ters yüz eğitim modeli ne işe yarar?
Ocak 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR