Kimler Çocuk Yoga Eğitmeni Olabilir?

Kimler Çocuk Yoga Eğitmeni Olabilir?

Kimler Çocuk Yoga Eğitmeni Olabilir?

Çocuk yogası eğitmenlik eğitimi, çocuk yogası hocası olmak için gerekli eğitim programlarındandır. Çocuk yogası eğitmen eğitimi ile çocukların kendi benliğini bulmasına yardımcı olursunuz. Çocuk yoga eğitmeni, çocuklara nefes tekniklerini, canlılar ile bağlantı kurabilmesini ve farkındalığı öğretir.

Bu sayede çocuk büyümeden kendi içine doğru yolculuk yaparken isteklerini de gözden geçirir. Günümüzde çok sayıda yanlış kariyer planlaması yapan çocuk vardır. Bunun en büyük nedeni çocukların kişiliklerine dair birçok ayrıntının bilinmemesidir.

Çocuk yoga hocası ya da çocuk yoga eğitmeni olmak için çocuk yogası eğitmenlik eğitim programından sertifika almanız gerekir. Çocuk yoga hocası olarak ders vermek dışında bunu hobi olarak da yapmak istiyorsanız herhangi bir katılım şartı bulunmamaktadır. Çocuk yogası eğitmen eğitimi programına herkes katılabilir. Burada çocuklara gösterilecek yoga pozları öğretilir.

Ebeveynler çocuklarının kişisel gelişimini tamamlamasını istiyorsa çocuk yogası eğitmen eğitimi programına katılabilir. Evde çocukları ile yoga pozları yardımıyla kendi benliklerini keşfetmelerine de yardımcı olurlar. Devlet üniversitesi ya da dernek onaylı sertifika aldığınızda çocuk yogası eğitmeni olarak da ders verebilirsiniz. Hem kendiniz hem de eğitim vereceğiniz çocuklar için oldukça kaliteli ve fonksiyonel bir eğitimdir. 

Çocuk Yogası Eğitmenliği Sertifikası Nasıl Alınır?

Çocuk yogası eğitmenliği sertifikası kişisel gelişim merkezlerinden ya da Ömür Boyu Eğitim Merkezi’nden alınabilir. Ömür Boyu Eğitim Merkezi 3 ay boyunca 210 saatlik eğitim verir. Buradan alacağınız sertifika e devlet sistemi üzerinden de görülebilir niteliktedir. 3 ay boyunca öğretiye ve yoga pozlarına dair birçok ayrıntı öğretilir. Çocuk yogasının püf noktaları ve yoga öğretisi, çocukların kavrayacağı eğitim modeli şeklinde anlatılır.

Çocuk yogası eğitmenliği sertifikası almadan önce verilen eğitim hem teori hem de uygulama eğitimidir. Çocuğunuzla iletişim kurmakta zorlanıyorsanız mutlaka çocuk yogası eğitmenliği eğitimi almalısınız. Sabırlı, yaratıcı ve kendini geliştiren birine dönüştüğünü siz de göreceksiniz.

Çocuk yogası kursu, öğretmenlerin öğrencilerine daha iyi eğitim verebilmesi için de çok iyi fırsat sunar. Eğitim programı sonunda alınacak devlet onaylı sertifika sayesinde bu alanda eğitim de verebilirsiniz.

Etiketler: Çocuk Yogası, Yoga, Çocuk
Eylül 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR