Egzersiz ve Spor Psikolojisi Eğitimi Nedir?

Egzersiz ve Spor Psikolojisi Eğitimi Nedir?

Egzersiz ve Spor Psikolojisi Eğitimi Nedir?     
 

Egzersiz ve spor psikolojisi eğitimi ile spor ve egzersiz yapan kişilerin davranışları doğrultusunda destek verilebilir. Spor ve egzersiz süreci oldukça uzun ve yorucu bir süreçtir. Özellikle farklı spor dallarında turnuvalara ve olimpiyatlara hazırlanan kişiler bir süre sonra mental olarak kendilerini çok yorgun hisseder.

Sporcularda kaygı ve duygu yönetimi bu eğitim programı ile kontrol altına alınabilir.  Sürekli olarak daha iyisini yapmaya çalışmak ve sürekli aynı egzersizler üzerinde çalışmak, sporcularda bıkkınlığa sebep olabilir.

 

Egzersiz ve spor psikolojisi eğitimi ile bu kişilerin hedefe ulaşması daha da kolaylaşır. Egzersiz ve spor psikolojisi, egzersiz ve spor yapan kişilerin davranış biçimlerini bilimsel olarak da inceler. Egzersiz ve spor psikolojisi eğitimi sonunda verilen devlet üniversitesi onaylı sertifika ile spor ve egzersiz yapanlara duygusal olarak destek de sağlayabilirsiniz.

Sporcuların ve egzersiz yapanların performansını artırmaya yarayan bu eğitim sayesinde sporcuların nasıl uzun süreli çalışmaların üstesinden geleceği de öğretilir. Performansı artıran yöntemler sayesinde sporcular, olimpiyatlarda madalya kazanabilecek seviyeye gelebilir.

 

Egzersiz ve Spor Psikolojisi Eğitim Ücreti Ne Kadar?

 

Egzersiz ve spor psikolojisi eğitim programlarının açılmasının diğer bir sebebi de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından alınacak spor psikologudur. Spor psikologları bakanlık bünyesinde çalışarak milli sporculara egzersiz ve spor psikolojisi tekniklerini uygulayabileceklerdir.

Ömür Boyu Eğitim Merkezi tarafından verilen 84 saatlik eğitim programları ile sporculara duygusal destek sağlayabilirsiniz. Egzersiz ve spor psikolojisi eğitimi sonunda devlet üniversitesi onaylı sertifika veya Uluslararası Psikologlar Derneği onaylı sertifika verilir. Bu sertifikaları kariyeriniz için kullanabilirsiniz.
 

Sporcuların bedensel olarak hazırlanmasından ziyade onları ruhsal olarak da hazırlayan bu eğitim programı sayesinde milli başarıların da artması kaçınılmaz olacaktır. Egzersiz ve spor psikolojisi eğitim ücreti uygun fiyatlıdır.
 

Spor psikologu olarak görev yapacak kişilerin psikoloji bölümü mezunu olarak lisansüstü eğitimi ya da kursu görmüş olması gerekir. Ömür Boyu Eğitim Merkezi gibi nitelikli kurs merkezlerinden alacağınız spor psikolojisi sertifikası ile bu alanda destek de sağlayabilirsiniz. Egzersiz ve spor psikolojisi eğitim ücreti ödeyerek kurs programına kayıt yaptırabilirsiniz.   

Etiketler: Spor Koçluğu, Spor, psikoloji, Spor Egzersizleri
Eylül 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR