Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitimi Sertifikası Kimler Alabilir?

Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitimi Sertifikası Kimler Alabilir?

Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitimi Sertifikası Kimler Alabilir?
 

Dil ve konuşma bozuklukları bazen duygusal bazen de fiziksel olabilir. Dil ve konuşma bozuklukları konusunda eğitim aldığınız zaman sorunun kaynağına da inebilirsiniz. Dil ve konuşma bozuklukları eğitimi sertifikası ile çevrenizdekilere ve danışanlarınıza yardımcı olabilirsiniz. Dil ve konuşma bozuklukları eğitim sertifikası aldığınızda dil ve konuşma terapisti olmazsınız.
 

Ebeveynler, öğretmenler, zihinsel engelliler sınıfı öğretmenliği, farklı alanlarda görev alan tüm öğretmenler, okul öncesi öğretmenleri, sosyoloji, psikoloji, tıp ve müzik alanında faaliyet gösteren herkes bu eğitimi alabilir. Dil ve konuşma bozuklukları eğitim sertifikası aldıktan sonra başarı durumunuz belgelenmiş olur.
Dil ve konuşma bozuklukları merkezi açmak için ayrıca bazı şartları yerine getirip, belli eğitim programlarından eğitim almalısınız.

 

Çocuk, genç, yetişkin ya da yaşlılara dil ve konuşma bozuklukları konusunda yardım etmek için bu sertifika programına katılabilirsiniz. Ömür Boyu Eğitim Merkezi nitelikli ve kaliteli dil ve konuşma bozuklukları eğitimi verir. Eğitim süresi boyunca ters yüz eğitim modeli uygulandığından kurs sonunda tüm eğitimleri öğrenmiş şekilde sertifika alırsınız.
 

Dil Ve Konuşma Bozuklukları Sertifikası Ne İşe Yarar?
 

Dil ve konuşma bozuklukları eğitimi sonunda devlet üniversitesi onaylı dil ve konuşma güçlüğü uygulayıcı sertifikası verilir. Bu sertifika kariyerinizde size farklı bir alan da açar.

Artikülasyon bozuklukları, organik ses bozuklukları, hastalıklar sonucu ortaya çıkan ses bozuklukları ve kekemelik problemleri olan kişilerin eğitimle tedavi edilmesi amaçlanır. Özellikle öğretmenler ve psikologlar bu alanda alacakları eğitimler ile yakınındaki kişilerin dil ve konuşma bozukluklarını büyük ölçüde tedavi edebilir.Güven problemi yaşayan ya da toplumdan dışlanan çok sayıda kişinin sorunlarına da çözüm sunan eğitim programıdır.
 

Dil ve konuşma bozuklukları eğitimi alırken çeşitli diyafram egzersizleri ve kekemelik terapisi eğitimleri de verilir. Kekemelikte nefes kontrolü gibi konularda verilen eğitimler çoğu kişide ciddi ilerleme kaydedilmesini sağlar. Toplum içinde dil ve konuşma bozuklukları olan çok sayıda kişi bu eğitim ile tedavi edilebilir.

Dil ve konuşma bozuklukları olan kişileri tedavi edebilmek için bu kişilerin konuşmak için fiziksel engeli olmamalıdır.

 

Etiketler: Dil Konuşma Bozukluğu, Bozukluklar, Dil, Terapi
Eylül 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR