Çocuk Terapistliği Eğitimi Sertifika Programı Nedir?

Çocuk Terapistliği Eğitimi Sertifika Programı Nedir?

Çocuk Terapistliği Eğitimi Sertifika Programı Nedir?


Çocuk terapistliği eğitimi ile çocuklarda meydana gelen her türlü psikolojik rahatsızlığa çözüm bulunmaya çalışılır. Çocuk terapisti; uyku problemleri, agresif tutumlar, yaşanılan travmalar, cinsel kimlik karmaşası gibi pek çok konuda çocuklara destek sağlar. Küçük yaşlarda çocuklarda başlayan çeşitli bağımlılıklar ve yaşanılan travma sonrası hayata adapte olunmasında da çocuk terapisti önemli rol oynar. Çocuk terapistliği eğitimi sertifika programı ile bu sorunların çoğunun üstesinden kolayca gelinebilir.
Çocuk terapistliği sertifika programı eğitimleri içerisinde çocuklarla rahat bir şekilde iletişim kurabilmenin yolları da öğretilir. Çocuk terapistliği eğitim sertifikası için eğitim seçenekleri çeşitlidir. Ömür Boyu Eğitim Merkezi 1180 saatlik program sonrasında Çocuk Terapistliği Eğitim Sertifikası verir. Bu programın içinde çok önemli eğitimler vardır.

 

  • 120 saat Fillial Oyun Terapisi Eğitimi
  • 320 saat Yaratıcı Drama Eğitimi
  • 90 saat Uygulamalı Kum Terapisi Eğitimi
  • 120 saat Masal Terapisi Eğitimi
  • 100 saat Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitimi
  • 60 saat Wisc-R Zeka Testi Eğitimi
  • 40 saat Psiko-pedegojik Açıdan Resim Yorumlama Eğitimi 
  • 60 saat Çocuk Objektif Testler Eğitimi
  • 270 saat Montessori Uzmanlık Eğitimi

Bu eğitimler dışında kurs programı bittikten sonra da Uluslararası Ruh Sağlığı ve Psikoterapi Derneği’nden sertifika verilir.


Çocuk Terapistliği Eğitimi Sertifikasını Kimler Alabilir?
Çocuk terapisi alanında artan ihtiyaçlar psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik ile psikiyatri bölümünü bitirenleri bu alana itmiştir. Bu meslek kollarına ek olarak sosyolog, hemşire, sosyal hizmet uzmanı ve çocuk gelişimi bölümünü bitirenler de çocuk terapisi eğitimi alabilir. 
Çocuk pedagojisi ve çocuk psikolojisi için oldukça önemli olan eğitim programlarını bitirdikten sonra çocuk terapistliği konusunda donanımlı olursunuz. Mesleki kariyerinizde alacağınız çocuk terapistliği eğitimi, ilerleyen yıllarda sizi mesleğinizde tercih edilir hale getirir. Eğitiminize ve kişisel gelişiminize yapacağınız bu yatırım sayesinde alanında uzman çocuk terapisti olabilirsiniz. 


Ömür Boyu Eğitim Merkezi tarafından verilen 1180 saatlik Çocuk Terapistliği Eğitim ücreti indirimlidir. Verilen devlet üniversitesi onaylı sertifikalar da kariyerinizde sizi farklı yere taşıyacaktır.  

Etiketler: Çocuk,Terapistliği,Eğitimi,sertifika,Programı,
Eylül 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR