Akıl Zeka Oyunları Ve Satranç Öğretmeni Nasıl Olunur?

Akıl Zeka Oyunları Ve Satranç Öğretmeni Nasıl Olunur?

Akıl Zeka Oyunları Ve Satranç Öğretmeni Nasıl Olunur?


Akıl zeka oyunları ve satranç öğretmeni nasıl olunur merak edenler için çeşitli eğitim programları vardır. Mesleğinize ek olarak donanımınızı artırmak ya da boş zamanlarınızda satranç eğitimi vererek ek gelir kazanmak istiyorsanız satranç eğitimi iyi bir fırsattır. MEB bünyesinde son yıllarda akıl zeka oyunları adı altında çeşitli dersler seçmeli olarak öğretilmeye başlandı. Akıl zeka oyunları ve satranç eğitmeni sertifikası alarak okulda seçmeli derslere girebilir, bu alanda eğitimler verebilirsiniz. Akıl zeka oyunları ve satranç eğitimi sadece çocuklara değil yetişkinlere de verilebilir. Özel okullarda, halk eğitim merkezlerinde, devlet okullarında fark etmeksizin satranç öğretmeni olarak da ders verebilirsiniz. 


Akıl zeka oyunları ve satranç eğitmenliği sertifikası üniversite bünyelerinde ya da üniversite onaylı olarak verilen merkezlerden alınabilir. Bu konuda eğitim vermek için satın alacağınız kurs programının mutlaka üniversite onaylı olması gerekir. Çünkü özel kurumlar dahi bu konuda üniversite onaylı sertifikaları daha güvenilir bulmaktadır. Ömür Boyu Eğitim Merkezi üniversite onaylı akıl zeka oyunları ve satranç eğitmenliği sertifikası verir. Alacağınız bu eğitim e devletten sorgulanabilir niteliktedir.


Akıl Zeka Oyunları Ve Satranç Eğitimi Ücreti Ne Kadar?


Akıl ve zeka oyunları ve satranç eğitimi ücreti ne kadar diye merak edebilirsiniz. İlk olarak eğitim almak istediğiniz kursu seçmelisiniz. Yalnız satranç öğretmeni ya da akıl ve zeka oyunları uygulayıcısı olmak için MEB tarafından ruhsat verilmiş eğitim merkezi bulmalısınız. Bu konuda Ömür Boyu Eğitim Merkezi satranç eğitmenliği programına bakabilirsiniz. Kaliteli ve uygun fiyatlı sertifika programları üniversite onaylı olup uluslararası geçerliliğe de sahiptir. Akıl zeka oyunları ve satranç eğitmenliği programı, ikinci kademe eğitimi kapsar.


Akıl zeka oyunları ve satranç eğitim sertifikası geçerliliği ömür boyu olduğundan tek bir sertifika programı ile uzun yıllar ders verebilirsiniz. Son yıllarda zeka üzerindeki olumlu etkileri ortaya çıkan satranç, akıl zeka oyunları açısından yararlı bir alandır. Hem alanınızda tercih edilen biri olmak hem de ek gelir için satranç eğitmeni statüsü edinin. Bu sertifikadan sonra alacağınız bazı destek kurs programları ile akıl ve zeka oyunları atölyesi bile açabilirsiniz. 

Etiketler: Akıl Zeka , Oyunları, Satranç Öğretmeni
Ağustos 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR