Aile Dizimi Uygulaması Faydalı mı ?

Aile Dizimi Uygulaması Faydalı mı ?

Aile Kavramı ve Aile Dizimi

 

Aile; bir toplumun en küçük yapı taşı olarak değerlendirilir. Bir bireyin yetiştiği,kendini geliştirdiği, ilişkiler kurduğu bu ortamda hayatının geri kalanın etkileyecek her şey ile beraber yaşamaktadır. Psikologlara göre; bireyin  içeresinde büyüdüğü aile yapısı, çözümlenmeyen aile dinamikleri, kaoslar ve aile bireylerinin kaybının; çok sayıda psikolojik rahatsızlığa ve travmaların kaynağı olabilmektedir.Burada aile kavramına bireyi yetiştiren ve yanında yaşadığı  (teyze, anneanne, dede vs.) kişilerde girmektedir.İçinde doğduğumuz aile şartları ve ortamı bizi çocukken kurulu bir serüvenin içine çekmiş olur. Oluşan aile bağları; bu oluşum bir veya birkaç nesli içinde barındıran aile arasındaki kadersel ve ilişkisel bağın yapı taşını hazırlayarak aile dizimini ortaya çıkartmaktadır.Peki ya tanımını yaptığımız , Aile dizimi gerçekte de işe yarayabiliyor mu ?

 

Aile Dizimi Faydaları ve Uygulamaları

 

 

Aile dizimi terapisi; yetişkin, çocuk, çift, aile kapsamında bireysel veya grup şeklinde olabilir. Bunun için ilk etapta aile dizimi uygulaması yapacak uzman kişiden soy ağacının oluşturulmasını istemektedir. 

Aile dizimi sürecinde ilk olarak kişi ailesinde gidebildiği kadar geriye giderek bir soy ağacı oluşturur ve kişileri konumlandırır. Devamında ise danışanın yaşadıkları ve sorunları göz önünde bulundurularak üzerinde durulacak konu uzman tarafından belirlenir.

 

Önemli olaylar irdelenmek üzere aile sistemine dahil edilir. Daha sonra danışanın aile bireylerdeki her bir kişi için bir dizime katılan kişilerden temsilciler oluşturulmaktadır. Bu temsilciler aileye benzerlikleri doğrultusunda danışanın tercihiyle veya psikologla iş birliği yaparak seçilebilmektedir. Her temsilcinin bir sandalye veya koltuk seçer ve kişi temsil ettiği oturma bölümüne geçer.Duygular ve davranış ifadesine odaklanarak danışana farkındalık kazandırılır. Dolayısıyla belirli aralıklarla hislerine dair geri dönüşler alınmış olur. 

 

AİLE DİZİMİ EĞİTİMİNE KATILMAK İÇİN

 

 

05462046182 - 05422046182

 

 

 

 

Etiketler: Aile dizimi, aile dizimi grup çalışması,aile dizimi bireysel çalışma,aile dizimi uygulayan yerler,aile dizimi fiyatları,aile dizimi uygulama ücretleri
Ağustos 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR