Aile Dizimi Nedir ? Nasıl Uygulanır ?

Aile dizimi, aile dizimi grup çalışması,aile dizimi bireysel çalışma,aile dizimi uygulayan yerler,aile dizimi fiyatları,mehmet ulubey,aile dizimi uygulama ücretleri

AİLE DİZİMİ NEDİR ?

 

Aile Dizimi; Ünlü Alman Psikoterapist Bert Hellinger’ın geliştirdiği ve ortaya attığı bir teoridir. İnsanın içsel dünyasının, aile sistemi içerisinde mana kazanmasına odaklanan terapi sürecine verilen addır. Bu teoriyegöre kişi artık bireysel olarak değil, grup olarak bir bağlam içerisindeki bileşenler olarak nitelendirilmektedir. Bu teorinin merkezinde ailenin üyelerinin nesiller boyu birbirlerine çok derin bir bağ ile bağlı olduğu fikri üzerine kurulu. Aile içerisinde yaşanan aile geçmişindeki kürtaj, erken ölüm, suç, intihar gibi etkisi büyük olaylar bu teoride çok büyük önem arzetmektedir. Aile dizimi örnekleri hakkında bu yazımızda çok sayıda bilgiye sahip olacaksınız.

 

İLK AİLE DİZİMİ ÇALIŞMALARI

 

Tarihte tespit edilen aile dizimi örnekleri Afrika'da bulunan Zulu adındaki bir kabile de görülmektedir. Aile diziminin yaratıcısı Bert Hellinger de bu kabileden gözlemlerini kuramsallaştırdığı kabul edilmektedir. Şamanizm dinine mensup bu kabiledeki bireyler bir ateş etrafında dizilerek kendi sorunlarını çözebilmek için atalarını  ruhlarından yardım istemektedirler. Kabile bireyleri bu ayin sırasında geçmişteki yaşanılan tüm acılar,sevinçler ve travmalar üzerinde de ortak bir bilinç oluşturmaktadır.

 

AİLE DİZİMİ NASIL UYGULANIYOR ?

 

Aile dizimi uygulaması bu konuda uzman kişiler tarafından uygulanması ile daha iyi sonuçlar elde edilebilmektedir. Grup terapisinde ise seans hiç tanımadığınız insanlarla birlikte geçiyor ve aile üyelerinizi o insanlar temsil ediyor. Aslında bireysel ile grup arasındaki tek fark bu; bireysel seansta aile üyelerinizi sembolize etmesi için çeşitli şekillerde kesilmiş kartonlar kullanıyorsunuz, grup seansında ise temsilciler seansa katılan diğer insanlar oluyor ve her katılımcının ailesi sırayla temsil ediyor. Bu sayede aile bireyleriniz orada olmasa bile bu duygu ile kendinizi aile dizimi uygulamasının merkezinde hissediyorsunuz.

 

AİLE DİZİMİ EĞİTİMİNE KATILMAK İÇİN

 

05462046182 - 05422046182

 

Etiketler: Aile dizimi, aile dizimi grup çalışması,aile dizimi bireysel çalışma,aile dizimi uygulayan yerler,aile dizimi fiyatları,aile dizimi uygulama ücretleri
Ağustos 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR