Aile Dizimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Aile Dizimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Aile Dizimi Hakkında Çeşitli Bilgiler

 

Rasgele seçilen kimselerin, temsil ettikleri insanların hisleri ve algılarına ulaşabildikleri özel bir enerji alanı vardır. Bir aile sisteminin enerji alanına ayak basarak, o sistemdeki ilişkilerin gerçeklerini anında algılayabiliriz. Bu olgu değişik uzmanlarca "morfojenetik alan", "bilgilendirici alan" veya "bilme alanı" olarak adlandırılır. Seans sırasında, temsilciler yerlerini değiştirip verilen kısa cümleleri tekrarlarlar. Bu cümleler aracılığıyla temsil edilen aile bireylerinin arasındaki ilişkiler, gerçek boyutlarıyla ortaya çıkar. Seans ilerledikçe temsilciler birbirlerine göre konum değiştirerek kendilerini en rahat hissettikleri konumu bulurlar.

 

Danışan, seansın büyük bölümünde edilgen bir gözlemci olarak kalsa da, çoğunlukla sona doğru kendi temsilcisiyle yer değiştire rek dizime katılır. Katılımı nasıl olursa olsun, çoğunlukla bu kişi, ailesiyle ilgili yaşadığı endişe, sorunlar ve baskı konusunda yeni bir bakış açısı kazanır ve rahatlar. Diğer bir deyimle, Aile Dizimi, çok kısa bir sürede danışanı olumlu bir iyileşme sürecine sokan oldukça etkili bir yöntemdir.

 

Aile Dizimi Uygulamasında Neler Yapılıyor ?

 

Aile dizimi örneği hakkında bahsedecek olursak, terapi yönteminde ferdin mevcut sorununu çözmek için aile fertlerinin de terapiye katılmış olduğunı söylemek mümkündür. Aile dizimine başlamadan önce bireysel terapi mi grup terapisi mi istediğinize bir karar vermeniz gerekmektedir. Bireysel terapide yalnızca fert ve terapist olurken, grup terapisinde ise seans hiç birbirini tanımayan insanlarla birlikte geçmektedir. Bu kişiler aile üyelerini temsil etmektedir.

 

Kişi, terapi esnasında belli başlı resimleri ve özellikleri aile üyeleri ile eşleştirmektedir. Bu terapide çeşitli resimler ve fotoğraflar kullanılmaktadır. Bu nokta her fotoğraf ve görsel bir duyguyu simgelemektedir. Aile Dizimi terapisti, seçilen çizimlere bakarak hastanın sorunları ile ilgili çıkarımlarda bulunmaktadır. Buna bakılırsa de bir tedavi yöntemi seçmektedir.

 

AİLE DİZİMİ EĞİTİMİNE KATILMAK İÇİN

 

 

 

05462046182 - 05422046182

 

 

Etiketler: Aile dizimi, aile dizimi grup çalışması,aile dizimi bireysel çalışma,aile dizimi uygulayan yerler,aile dizimi fiyatları,aile dizimi uygulama ücretleri
Ağustos 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR