Aile Dizimi Eğitimini Nasıl Alabilirim ?

Aile dizimi, aile dizimi grup çalışması,aile dizimi bireysel çalışma,aile dizimi uygulayan yerler,aile dizimi fiyatları,aile dizimi uygulama ücretleri

Aile dizimi; son yıllarda çok popüler bir hale gelen terapi biçimidir. Bu terapi türünde kişinin yaşadığı psikolojik sorunların temelini geçmişteki soyunda arayıp bulmak ve çözüme kavuşturmak planlanmaktadır.İlk olarak Alman psikolog Hellinger tarafından Afrika'da şamanist bir kabilede gözlemlenmiş ve geliştirilerek günümüze kadar gelmiştir.Aile Dizimi, bir sistem olarak ele alınan ailede normalde saklı işleyen dinamikleri görünür hale getirmede kullanılan bir tekniktir.

Aile dizimi uygulamaları kişilere, ailelerinden sadece genetik kodları almadıklarını bunların yanı sıra ruhsal mirası nasıl devraldıklarını da gösterir. Böylece kişiler, bu güne kadar yaşadıkları ve anlamlandıramadıkları bazı korku, kaygı ve tekrarlanan başarısızlıklarını hatta geçmeyen ruhsal sıkıntılarının kaynağını fark etme olanağı bulurlar.

 

 

AİLE DİZİMİ EĞİTİMİN AMACI

 

Aile Dizimi Eğitimin temel amacı, katılımcıların aile dizimi modelini bireysel ve aile danışmanlığında pratik olarak kullanabilmelerini sağlamaktır.Aile Dizimi sertifika eğitimi sonunda uzmanlar aile dizimi tekniğini nasıl uygulayacaklarını ve hangi materyallerle aile dizimini gerçekleştirebileceklerini öğrenecekler.Aile dizimi eğitiminde ayrıca her bir katılımcının yaşantısal olarak kendi aile dizimlerini yapmalarını sağlayarak kişisel aile süreçlerinden geçmeleri ve bu şekilde farkındalık kazanmaları da amaçlanmaktadır.

 

 

 

 

AİLE DİZİMİ NASIL UYGULANIYOR ?

 

Aile dizimi eğitimi bu konuda uzman kişiler tarafından uygulanması ile daha iyi sonuçlar elde edilebilmektedir. Grup terapisinde ise seans hiç tanımadığınız insanlarla birlikte geçiyor ve aile üyelerinizi o insanlar temsil ediyor. aslında bireysel ile grup arasındaki tek fark bu; bireysel seansta aile üyelerinizi sembolize etmesi için çeşitli şekillerde kesilmiş kartonlar kullanıyorsunuz, grup seansında ise temsilciler seansa katılan diğer insanlar oluyor ve her katılımcının ailesi sırayla temsil ediyor. Bu sayede aile bireyleriniz orada olmasa bile bu duygu ile kendinizi aile dizimi uygulamasının merkezinde hissediyorsunuz.

 

 

 

 

AİLE DİZİMİ EĞİTİMİNE KİMLER  KATILMALIDIR ?

 

  • Çocuk Gelişim Uzmanları
  • Sosyologlar
  • Psikologlar
  • Psikolojik Danışmanlar
  • Sosyal Hizmet Uzmanları
  • Hemşireler (Lisans ve Yüksek Lisans Mezunları)
  • Uzman, Asistan ve Pratisyen Hekimler
  • Belirtilen bölümlerin son sınıf öğrencileri

 

Aile dizimi eğitimine katılmak için hemen şimdi sizlerde Ömür Boyu Eğitim Merkezi'ne ulaşabilirsiniz.Aile dizimi seansları ile ilgili detaylı bilgi için ise Çukurova Aile Danışma Merkezi'ne ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler: Aile dizimi, aile dizimi grup çalışması,aile dizimi bireysel çalışma,aile dizimi uygulayan yerler,aile dizimi fiyatları,aile dizimi uygulama ücretleri
Ekim 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR