Blog Başlık

  • Nisan 05, 2024

    Küreselleşmenin bir getirisi olarak toplumsal olguların, inanç ve mitlerin değişmesi birey perspektifinde de değişimi kaçınılmaz kılmaktadır. Günümüz insan profilinin var olma modu olarak tüketimi seçmesi ve bu olgu etrafında şekillenmesi söz konusudur. Modern dünyanın stereotipleştirdiği etkileyici (Influencer)lere bağlı olan trendlerin yaşamsal boyutu günümüz kanaat önderlerini belirlemekte bireyler de kendilerini onlara uyumlandırmaktadır.

    Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları,edevlette sorgulanabilir sertifika
  • Nisan 05, 2024

    Yapısalcılık, bilincin yapısal açıdan incelendiği bir ekol olarak bilinir. 19. yüzyılın ikinci yarısında ortaya çıkan bu yaklaşımı Wilhelm Wundt ve Titchener öncülük etmiştir. Yapısalcılar, psikolojinin odak noktasının insan zihninin bileşimi ve parçaları olduğunu kabul etmişlerdir. Bu görüşe göre, doğadaki gibi, bilinç olayları da daha basit ruhsal parçalardan oluşmaktadır. Psikolojinin amacı, karmaşık bu bilinç olayını çözümlemek, zihnin en temel unsurlarını araştırmak, zihni en küçük parçalarına ayırarak incelemek ve bu parçalar arasındaki ilişkileri keşfedip yasalar haline getirmektir

    psikoloji eğitimleri,edevlette sorgulanabilir sertifika
  • Nisan 05, 2024

    Tutum, bir kişinin belirli bir konu, nesne veya duruma yönelik olarak olumlu ya da olumsuz bir eğilim veya değerlendirme biçimidir. Tutumlar, bireylerin düşünce, duygu ve davranışlarını etkileyen önemli bir kavramdır. Tutumun önemi, bireylerin dünyayı algılamalarını, karar vermelerini ve davranışlarını şekillendirmesinden gelmektedir. Tutumlar, bireylerin çevreleriyle olan etkileşimlerinde rol oynar ve onların hayatlarını yönlendirir.

    çocuk davranış bozukluları,sertifika
  • Nisan 05, 2024

    Beden ve ruh sağlığı arasında çok önemli bir ilişki vardır. İyi bir beden sağlığına sahip olmak, ruh sağlığını olumlu yönde etkileyebilir ve tam tersi olarak iyi bir ruh sağlığı, beden sağlığını koruyabilir. Psikosomatik hastalıklar da bu ilişkinin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir.

    beden ve ruh sağlığı,psikomatik hastalıklar
  • Nisan 05, 2024

    Ergenlik, bir insanın tüm hayatını düşündüğünüzde aslında kısa bir dönemdir. Ancak bu dönem, çok fırtınalı bir dönemdir. Çünkü çocuk birkaç yıl içinde yoğun değişiklikler geçirmektedir. Kişi bu döneme çocuk olarak girer ve yetişkin olarak bitirmektedir. Çocuk henüz hızlı fiziksel büyümeye alışmamış olsa da cinsel gelişimin başlaması ve yaşadığı psikososyal değişimlerle ilgili olarak kendisiyle ve çevresiyle iletişimde sorunlar yaşamaktadır (www.ofneyapsam.com

    Ergenlik,Kimlik Bütünlüğü
  • Mart 15, 2024

    İlk yardım eğitimi, sağlık alanında çalışsın ya da çalışmasın herkesin alması gereken önemli eğitimlerdendir. Temel ilk yardım eğitimi veren çok sayıda kuruluş vardır. Temel ilk yardım eğitimi sertifika programı sonunda size Anlaşmalı Üniversite onaylı ilk yardım eğitimi sertifikası verilir. Temel ilk yardım eğitimi sertifikası ilk yardım konusunda deneyimli olduğunuzu da gösterir. Bazı işyerlerinde özgeçmişinizde temel ilk yardım eğitimi sertifikanızın olması işe alınmanızı sağlayabilir. Özellikle bazı ağır sanayi işlerinde temel ilk yardım eğitimi sertifikasının olması başvuru şartları arasındadır.

    Temel İlk Yardım Sertifikası, E-Devlette Sorgulanabilir Sertifika,Üniversite Onaylı
  • Mart 14, 2024

    Hijyen eğitimi, hayatın her alanında gerekli olan sertifika programlarından biridir. Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında uygun yöntemler ve teknikler ile toplum sağlığını korumanız mümkündür. Özellikle gıda ürünleri, toplu eğlence merkezleri, güzellik salonları, hamam, sauna, kaplıca gibi yerler insan vücudu ile direkt temas eder.

    Hijyen Eğitimi Sertifika Programı,Üniversite Onaylı Sertifika,E-Devlette Sorgulanabilir
  • Mart 13, 2024

    Dünya da ve ülkemizde devlet tarafından ve özel olarak hasta yaşlı bakım merkezleri kurulmakta ve burada yaşlılarımız için özel bakımlar sağlanmaktadır. Bakım merkezlerinin artması bu alanda teşviklerin sağlanması mesleki açıdan da hasta bakıcılara da büyük oranda gerek duyulmaktadır. Yaşlı nüfusun fazla olduğu ülkede hasta bakıcı sıkıntısı yaşandığını ve ülkemizden bu ülkelere göçlerin gerçekleştiğini gözlemleyebilmekteyiz. Yurt dışında çalışılabilmesi için kişilerin Uluslararası Yaşlı Bakım Sertifikası alarak yurt dışında bu alanda hizmet edebilmektedirler.

    hasta bakıcı sertifikası,hasta bakım sertifikası,edevlette sorgulanabilir sertifika,uluslarası geçerli sertifika
  • Mart 12, 2024

    Adli Psikoloji hukuk ve psikolojinin çalışma alanlarının kesişme noktasıdır. Bu alanların kendilerine göre farklı değerleri, felsefeleri olduğu gibi, olaylara bakış açıları ve yöntemleri bulunmaktadır. Psikoloji hastalara yardımı olarak, akıl ve ruh sağlıklarını düzene koymayı hedeflerken, hukuk kişiler arasındaki anlaşmazlıkları adaletin yardımıyla çözmeyi hedefler. Bu alan yasaların insanlar üzerindeki etkilerini, insanların yasalar üzerindeki etkileri inceleyen bir alandır. Adli Psikoloji Eğitimi ile bu alana yetkinlik kazandıracak bireyler yetişmesini sağlamaktadır.

    Adli Psikoloji,Online Eğitim ,E-Devlette Sorgulanabilir Sertifika
  • Mart 11, 2024

    Öncelikle Montessori Eğitmen Eğitimine giriş yapmadan önce, Montessori Eğitimi nedir, neden önemli bir eğitim metodu olarak değerlendirilmektedir kısaca bilgi verelim sizlere. Montessori Eğitimi Uzun zamandır duyulan ancak ülkemiz de son 10 yıldır aktif olarak eğitimleri verilmeye başlayan bir eğitim sistemidir. En genel ve kapsayıcı tanımı olarak her çocuğun öğrenme seviyesinin farklı olduğu bilinmesi gereklidir. Her çocuğa verilecek eğitimin de farklı olmasını savunan ve çocukların yeteneklerini ve gelişmesi gereken alanlarını çok erken yaşta tespit edilmesini savunan bir eğitim sistemdir.

    montesorri eğitimi,sertifika eğitimi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR